Dark Mode Light Mode

Όλα αλλάζουν στον ΟΛΚ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος, επιμένει στα 18 στρέμματα απαλλοτρίωσης το συμβούλιο

 

Νέα δεδομένα δημιουργούνται από την Δευτέρα 19 Νοέμβρη μέχρι και χθες Τετάρτη 21 Νοέμβρη τόσο στον Οργανισμό Λιμένα και τον πρόεδρο του όσο και στο θέμα της απαλλοτρίωσης δημοτικής έκτασης στο νέο λιμάνι. Ο μεν Αδάμ Κοσμίδης κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες νέα γραπτή παραίτηση (η πρώτη έχει ημερομηνία 2/10), στην οποία αυτή τη φορά επιμένει. Ο δε Κώστας Μουτζούρης φαίνεται να τα αλλάζει μετά από καταγγελία ιδιώτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν είναι καθόλου νόμιμο να χρησιμοποιηθούν μπάζα από τον δημοτικό χώρο (τον γνωστό λόφο) για το ευρισκόμενο σε εξέλιξη έργο του λιμανιού και του ΕΣΠΑ.

Όλα έγιναν την Δευτέρα και την Τρίτη. Με αφορμή έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο το κράτος δεν είναι πρόθυμο να αναλάβει την πληρωμή μιας απαλλοτρίωσης 70 και πλέον στρεμμάτων, ο Αδάμ Κοσμίδης επικοινώνησε με τον Κώστα Μουτζούρη Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής. Ο κ. Μουτζούρης φέρεται να άλλαξε άποψη, δεδομένης καταγγελίας ιδιώτη από την Καβάλα η οποία έφθασε στο γραφείο του δια βουλευτή της Καβάλας. Τότε ο Αδάμ Κοσμίδης κατάλαβε ότι η απαλλοτρίωση των 74 στρεμμάτων αν γίνει θα γίνει με χρήματα του ΟΛΚ. Ο οποίος δεν διαθέτει τόσο μεγάλο ποσό. Κατάλαβε επίσης ότι με βάση την σύμβαση του έργου δεν είναι σίγουρα νόμιμο ο ανάδοχος να πάρει μπάζα από τον λόφο και να τα χρησιμοποιήσει στο έργο. Μετά την επικοινωνία Κοσμίδη-Μουτζούρη ο πρόεδρος του ΟΛΚ έστειλε νέα επιστολή παραίτησης. Στην οποία και επιμένει.

Χθες το απόγευμα στην συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΛΚ ο κ. Κοσμίδης ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του συμβουλίου. Έδειξε μάλιστα την επιστολή παραίτησης του κι ουσιαστικά είπε ότι αποχωρεί από τον οργανισμό. Αμέσως μετά πάρθηκε απόφαση το συμβούλιο να επιμείνει σε απαλλοτρίωση μόνο 18 στρεμμάτων. Διαφώνησε μόνο ο Τάσος Χατζηαναστασίου λόγω του ότι εκπροσωπεί (έστω άτυπα) τον Δήμο Καβάλας. Ο κ. Χατζηαναστασίου ζήτησε να αλλάξει η απόφαση για την απαλλοτρίωση κι όταν το δικαστήριο αποφασίσει το κόστος αυτής τότε ο Οργανισμός να επανέλθει στο θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαναστασίου η αποζημίωση μπορεί να μην είναι τόσο ακριβή κι έτσι η διαδικασία να συνεχιστεί είτε από το κράτος είτε από τον ΟΛΚ. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο ανάδοχος που υποστήριξε ότι με βάση την σύμβαση μπορεί να χρησιμοποιεί μπάζα και από παρακείμενο στο λιμάνι δημοτικό χώρο. Ο κ. Αδάμ Κοσμίδης σήμερα θα δώσει συνέντευξη τύπου. Όλα αυτά πάντως βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο το ευρισκόμενο σε εξέλιξη έργο του νέου λιμανιού. Κάτι που ενώ έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα, εδώ που έφθασαν τα πράγματα είναι η τελευταία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απόλλων Σμύρνης- ΑΟΚ 1-0: Έχασε χωρίς να το καταλάβει

Επόμενο άρθρο

Θέματα του 4ου ΕΠΑΛ στην χθεσινή συνάντηση της ΕΛΜΕ