Dark Mode Light Mode

Όλα ομόφωνα, όλα σύντομα

Δεκαπέντε περίπου λεπτά διήρκεσε η  συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, δεύτερη από την έναρξη του 2014. Παρά το ότι τα θέματα στην ημερήσια διάταξη ήταν είκοσι ένα η συνεδρίαση ήταν σύντομη με πολλές ομόφωνες αποφάσεις.

Συζητήθηκε η πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για το τρέχον έτος, και ψήφισης θετικής πίστωσης. Με την ευκαιρία συζητήθηκε η διαδικασία στην οποία υποβάλλεται τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Καβάλας που πληρώνει αυτός τα δάνεια της ΔΕΥΑΚ. Αυτή την περίοδο είπε ο Κωστής Σιμιτσής, πληρώνουμε μόνο τους τόκους, από την άλλη πλευρά αναγνώρισε ότι ο Δήμος πληρώνοντας τους τόκους για ένα δάνειο που πήρε η ΔΕΥΑΚ χάνει την ρευστότητα που θα ήθελε να έχει στο ταμείο του.

Συζητήθηκε θέμα ανατροπών αναλήψεων, υποχρεώσεων προηγούμενου οικονομικού έτους. Αυτές οι υποχρεώσεις, χρήματα που δεν πληρώθηκαν το 2013, θα επανέλθουν επικαιροποιημένες για να πληρωθούν το 2014.

Συζητήθηκε επίσης ψήφιση πίστωσης για την μετατόπιση στύλου της ΔΕΗ στην οδό Λυσιμάχου στύλος ο οποίος είναι στη μέση του δρόμου πολύ κοντά στον υπό ανέγερση παιδικό σταθμό.

Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα επέκτασης δικτύου της ΔΕΗ όπως για παράδειγμα στο δημοτικό διαμέρισμα των Φιλίππων. Ο Ηλίας Καλανταρίδης ρώτησε για μια ακόμη φορά τη διοίκηση του δήμου αν θα επεκταθεί το δίκτυο της ΔΕΗ στον νέο οικισμό των Φιλίππων προς την πλευρά των Κρηνίδων, όπου κτίζονται όπως είπε αρκετά σπίτια.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν χθες έχουν να κάνουν με την έγκριση και παραλαβή της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης για το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη.

Εκεί κατασκευάζεται ένα ρυάκι σε ανάμνηση του ρέματος της οδού Κασσάνδρου που θα μοιάζει με σιντριβάνι. Το συνολικό έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη θα απασχολήσει άμεσα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος συζητήθηκε η έγκριση και η παραλαβή της μελέτης για τη διαμόρφωση χώρου καθιστικών και πρασίνων στην αυλή του δημοτικού σχολείου των Ποταμουδίων πλατεία Νεαπόλεως. Όσον αφορά τον υποσταθμό της ΔΕΗ θα υπάρξει καινούργιος στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη σε χώρο του 3ου Γυμνασίου για τον οποίο μάλιστα ο δήμος Καβάλας θα πληρώσει το ποσό των 43.000 ευρώ.

Ο υποσταθμός αυτός θα ενισχύσει την παροχή ρεύματος στο νέο κτήριο του 3ου Γυμνασίου αλλά θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση με ρεύμα όλης της συνοικίας του Αγίου Ιωάννη.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η υπηρεσία καθαριότητας απομάκρυνε τα αδέσποτα του 4ου Γυμνάσιου

Επόμενο άρθρο

Σύσκεψη για το παλιό νοσοκομείο