Dark Mode Light Mode

Όλοι περιμένουν την αυριανή συνέλευση

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η αυριανή γενική συνέλευση των σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας. Σ΄ αυτήν θ΄ αποφασισθεί εάν θα συνεχισθεί ή όχι η κατάληψη. Προβλέψεις δε μπορούν να γίνουν καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Όμως σημείωνε και την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα μας, το καθοριστικό πλέον ζήτημα δεν είναι τόσο οι αλλαγές που φέρνει στο ίδρυμα το πρόγραμμα «Αθηνά», όσο τι θα γίνει με το τρέχον εξάμηνο.

Οι σπουδαστές με κάθε τρόπο θα επιδιώξουν να πάρουν θετική απάντηση στο ερώτημα ότι το εξάμηνο, δε θα χαθεί. Αυτή τη θετική απάντηση είναι έτοιμη να τη δώσει η διοίκηση του ιδρύματος, ακόμη κι αν χρειασθεί τα μαθήματα να συνεχισθούν μέχρι και τον Ιούνιο.

Από πλευράς του προγράμματος «Αθηνά», από το υπουργείο δεν υπάρχουν νεότερα. Την προηγούμενη εβδομάδα η συζήτηση σε τοπικό επίπεδο, είχε να κάνει με το τμήμα πετρελαίου και το τμήμα μηχανολογίας, όπου οι καθηγητές των δύο τμημάτων, εμφανίζονται να έχουν διαφορετικές απόψεις, για τη μεταξύ τους συνεργασία και συγχώνευση. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έγινε την περασμένη εβδομάδα, στην κεντρική πύλη του ΤΕΙ, όπου ανάμεσα σε πολλούς σπουδαστές που παρακολουθούσαν τη συζήτηση διαφώνησαν έντονα οι δύο προϊστάμενοι, δηλαδή ο Αχιλλέας Χριστοφορίδης κι ο Ηλίας Σαράφης.

Η κατάληψη ήταν πιο αυστηρή την προηγούμενη εβδομάδα. Έμπαιναν μέσα στο ίδρυμα μόνο τα μέλη της συγκλήτου κι όχι όλοι όσοι έχουν σχέση με τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Πολλές φορές καθηγητές του ιδρύματος έμεναν στην πύλη, αφού δεν τους επιτρέπονταν να μπούνε στο ίδρυμα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Κωστής Σιμιτσής γράφει για τις δίκες και τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο