• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Όλοι στον Υπουργό

 Όλοι στον Υπουργό

Κυβερνητικοί βουλευτές και Θ. Μαρκόπουλος σήμερα στον Β. Αποστόλου

Στις 9 σήμερα το πρωί συναντούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για το πρόβλημα των πλημμυρισμένων Τεναγών των Φιλίππων οι τρεις Κυβερνητικοί βουλευτές. Λίγη ώρα μετά συνάντηση με τον Υπουργό έχει κανονίσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το ραντεβού του κ. Μαρκόπουλου είναι συμφωνημένο από την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό των βουλευτών οριστικοποιήθηκε κι ανακοινώθηκε χθες (με αφορμή την ανάδειξη του προβλήματος στα Τενάγη). Ο κ. Μαρκόπουλος προσέρχεται στο ραντεβού με τον Υπουργό με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων, εκ των οποίων ξεχωρίζει αυτό τον πλημμυρισμένων Τεναγών.

Χθες ομάδα αγροτών του Παγγαίου επισκέφθηκε τον κ. Μαρκόπουλο στο γραφείο του. Μαζί τους ήταν ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γάκης. Οι αγρότες –νωρίτερα για το πρόβλημα των Τεναγών συνάντησαν και τον Μητροπολίτη Ελευθερούπολης- ζητούν οριστική λύση και γρήγορες κινήσεις. Στη σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκαν τα δύο έργα που αρχίζουν άμεσα στα Τενάγη κι έχουν προϋπολογισμό 900.000 ευρώ περίπου. Τα έργα αυτά αφορούν τον καθαρισμό κυρίως της κεντρικής τάφρου. Συμφωνήθηκαν ποιες θα είναι οι πρώτες ενέργειες ώστε να υπάρξει άμεση εκτόνωση του φαινομένου. Οι αγρότες του Παγγαίου ασκούν την μέγιστη δυνατή πίεση προς κάθε κατεύθυνση μιας και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο οικονομικής καταστροφής. Τα χωράφια τους είναι πλημμυρισμένα, δεν ξέρουν πότε τα νερά θα υποχωρήσουν κι αν θα καταφέρουν να σπείρουν.

*Το δελτίο τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, οι βουλευτές του Σύριζα ν. Καβάλας πραγματοποίησαν επαφές, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα Τενάγη και να αναζητηθεί οριστική λύση για το διαχρονικό αυτό ζήτημα. Αύριο (σήμερα), οι τρεις βουλευτές θα έχουν συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. E. Αποστόλου, ώστε να συζητήσουν τόσο για το άμεσο πρόβλημα, όσο και για την αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων στην περιοχή. Συμμεριζόμενοι την απόγνωση των αγροτών της περιοχής, οι βουλευτές του Σύριζα θα προβούν σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ειδικότερα, για την προώθηση λύσεων που απομακρυνόμενες από σπασμωδικές και πυροσβεστικού χαρακτήρα λύσεις, θα δώσουν τέλος στην απόγνωση των καλλιεργητών εξαιτίας της δραματικής μείωσης της παραγωγής τους».

Διαβάστε επίσης