Dark Mode Light Mode

Όσο πιο πολύ το ψάχνουν, τόσο περισσότερο μπερδεύονται

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Μία συνεδρίαση που ήταν σύντομη σχετικά, πλην όμως το κυριότερο, πιο βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, αποσύρθηκε και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Εγκρίθηκαν οι όροι και η ψήφιση πίστωσης για την εκτέλεση προμήθειας μηχανήματος καταγραφής καυσίμων. Το μηχάνημα αυτό κοστίζει χίλια ευρώ + ΦΠΑ περίπου. Θα λειτουργήσει στο γκαράζ του Δήμου Καβάλας, για την καταγραφή των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα δημοτικά οχήματα.

Αυτό το διάστημα συνεχίζεται η απαραίτητη διαδικασία καταγραφής των καυσίμων, όμως ένας από τους τρεις εναλλακτικούς τρόπους καταγραφής των καυσίμων παρουσιάζει βλάβη και πρέπει ν΄ αντικατασταθεί.

Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την αγορά από το Δήμο Καβάλας μεγαχειρισμένου μικρού φορτηγού αυτοκινήτου, με κλειστή καρότσα και μικτού φορτίου έως 2,5 τόνους. Στο θέμα ο Γιώργος Τσαλουχίδης επανέλαβε θέση που κρατά σταθερά από τον Ιανουάριο και μετά, δεν ψήφισε υπέρ της εισήγησης γιατί όπως είπε, δεν θέλει να γίνει υπεύθυνος της εισήγησης του κάθε υπαλλήλου. Έχει στο μυαλό του την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου, που αφορά πάνω – κάτω παρόμοιες αποφάσεις που έλαβαν πριν από χρόνια νομαρχιακές επιτροπές στις οποίες ήταν μέλος και σήμερα να έχει εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο.

Η Στέλλα Παπαδοπούλου εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, ψήφισε θετικά, αλλά όπως είπε, με επιφύλαξη αποδεχόμενη εν μέρει το σκεπτικό του Γιώργου Τσαλουχίδη.

Το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε να κάνει με ακύρωση προηγούμενης απόφασης της ίδιας επιτροπής, που αφορά την έγκριση πρακτικών δημοπρασίας διαγωνισμού για εκτέλεση εργασιών, επισκευών, αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου, σε εξωτερικά συνεργεία.

Εδώ υπάρχει μία εκκρεμότητα από προηγούμενη συνεδρίαση. Μία υπόθεση αρκετά μπλεγμένη, που όσο την ψάχνουν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, τόσο περισσότερο μπερδεύονται. Όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, προσπάθησε να βοηθήσει τα μέλη της επιτροπής ο κ. Δουσόπουλος. Οι εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει, δεν κάλυψαν, ειδικά την αντιπολίτευση, που αφού παρουσίασε το παρελθόν της διαδικασίας, προκάλεσε τη διαμαρτυρία του Παύλου Δεμερτζίδη, ο οποίος είπε ότι δεν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Ζήτησε το θέμα ν΄ αποσυρθεί.

Αυτήν την πρόταση έκανε δεκτή ο πρόεδρος της επιτροπής Τάσος Σμυρλόγλου και το θέμα αποσύρθηκε.

Θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε το τι έχει γίνει. Πρόκειται για δημοπρασία διαγωνισμού, για εκτέλεση εργασιών, επισκευών αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου σε εξωτερικό συνεργάτη, σε ιδιώτη δηλαδή, όταν προκύπτει ότι δε μπορεί η βλάβη να διορθωθεί από προσωπικό της υπηρεσίας. Τέτοιοι διαγωνισμοί γίνονται συχνά, σχεδόν κάθε χρόνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διαγωνισμός εμφανίζεται να έγινε στις 28 Δεκεμβρίου 2012, όπως η αποκεντρωμένη εγκρίνει τους όρους του διαγωνισμού τον Ιανουάριο του 2013. Με λίγα λόγια πρώτα γίνεται ο διαγωνισμός, προκύπτει μάλιστα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και μετά εγκρίνονται οι όροι του διαγωνισμού.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι φανερό ότι έκαναν σειρά λαθών, καθώς όπως είπε χθες ο κ. Δουσόπουλος μέσα σε όλα τα λάθη, δεν ανοίχθηκε καν η προσφορά του ιδιώτη.

Ο Γ. Τσαλουχίδης γνωρίζοντας και προηγούμενη συζήτηση στην ίδια επιτροπή, επί του ίδιου θέματος, είπε χθες: «Πρόκειται ή για μία άτυχη στιγμή ή για ένα μνημείο προχειρότητας. Στις 18 Φεβρουαρίου καταλάβατε το λάθος; Δηλαδή ενάμιση μήνα μετά; Ο διαγωνισμός εμφανίζεται να έγινε στις 28 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχουνε εγκριθεί οι όροι κι οι προδιαγραφές. Μας ζητάτε να συμμετέχουμε σε ένα σόου διαγωνισμού, όταν η προσφορά του ενός που συμμετείχε σε αυτόν, ανοίχθηκε ήδη. Ποιες είναι οι παραλείψεις;»

Ο κ. Δουσόπουλος είπε ότι μεταξύ των άλλων το τμήμα προμηθειών του Δήμου ξέχασε να ανοίξει την προσφορά. Ενώ ο Γιώργος Τσαλουχίδης επανήλθε λέγοντας ότι «πρόκειται για μια καραμπινάτη αστοχία».

Ο κ. Δουσόπουλος προσπάθησε να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για το πώς εξελίσσεται ο διαγωνισμός χωρίς να καταφέρει να πείσει τα μέλη της επιτροπής, πολλά από τα οποία τον κατηγόρησαν ότι είχε αλλάξει το θέμα της συζήτησης.

Παρενέβη ο Π. Δεμερτζίδης με διαμαρτυρία ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί κι έτσι το θέμα αποσύρθηκε. Η συνεδρίαση έληξε πριν την ώρα της.

Παρόλα αυτά τα μέλη της επιτροπής έμειναν στην αίθουσα του δημαρχείου, αρκετή ώρα μετά, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί συζητώντας το ίδιο θέμα.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Επισκέπτονταν την φίλη του και την έκλεβε!

Επόμενο άρθρο

Θα υλοποιηθεί το επενδυτικό όραμα; Η κυβέρνηση «ξεκλειδώνει» τη μονάδα γυαλιού