Dark Mode Light Mode

Ότι πει το κόμμα!

Το απόγευμα της Τετάρτης οριστικοποιήθηκε το χάσμα ανάμεσα στον Ντίνο Κλειτσιώτη και τη γιατρό Δήμητρα Τσανάκα. Η τελευταία μεσολαβητική προσπάθεια που έγινε προκειμένου οι δύο πλευρές να συμπράξουν, δεν είχε αποτέλεσμα. Από χθες το πρωί η Νέα Δημοκρατία στην Καβάλα αντιμετωπίζει πρόβλημα, διότι και ο Ντ. Κλειτσιώτης και η Δ. Τσανάκα θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Θέλουν κάθε ένας για λογαριασμό του, να εκπροσωπήσουν το Δήμο Καβάλας, στο κόμμα της Ν.Δ.

Όπως φαίνεται την τελική απόφαση θα πάρει η Ν.Δ. σε κεντρικό επίπεδο. Άγνωστο είναι πως και πότε θα γίνει κάτι τέτοιο. Ρόλο θα παίξει η άποψη των υπόλοιπων τριών βουλευτών όπως και η άποψη της νομαρχιακής επιτροπής.

Ο Γ. Καλαντζής είναι ξεκάθαρα υπέρ της Δήμητρας Τσανάκα. Φέρεται να τη στηρίζει από την πρώτη στιγμή, που η γιατρός και δημοτική σύμβουλος αποφάσισε οριστικά να είναι υποψήφια δήμαρχος. Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, χθες, ο Γ. Καλαντζής, είπε ότι η Δήμητρα Τσανάκα είναι μία εξαιρετική επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία. Η κυρία Τσανάκα είπε χθες στα ραδιόφωνα της Καβάλας ότι θα είναι σίγουρα υποψήφια δήμαρχος, ευχήθηκε να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή ο Ντ. Κλειτσιώτης φιλοδοξεί ότι θα πάρει αυτός τη στήριξη της Ν.Δ., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει σχεδόν έτοιμο όλο το ψηφοδέλτιο.

Και οι δύο πλευρές, αυτές, του Ντ. Κλειτσιώτη και της Δ. Τσανάκα, θα δεχθούν την απόφαση που θα πάρει η Ν.Δ. και πιθανότερο είναι αυτός που θα επιλεγεί από το κόμμα να προχωρήσει και ο άλλος να υποχωρήσει ενισχύοντας την επιλογή του κόμματος.

Αυτό μάλλον θ΄ αργήσει να γίνει, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει και δημοσκόπηση αφού προηγουμένως Κλειτσιώτης και Τσανάκα, δεσμευτούν ν΄ αποδεχτούν το αποτέλεσμα της.

Το κλίμα στην τοπική Ν.Δ. δεν είναι το καλύτερο, επειδή ο αρχικός προγραμματισμός της ΝΟΔΕ για μία και μοναδική υποψηφιότητα που θα ενώσει την παράταξη, φαίνεται επί του παρόντος να μην επιτυγχάνεται.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας προσπάθησε αλλά όπως φαίνεται για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα χρειαστεί παρέμβαση των Αθηνών.

Η κα Τσανάκα έχει υπέρ της το ότι είναι γιατρός, ο Ντ. Κλειτσιώτης έχει υπέρ του το ότι είναι βουλευτής, που φέρεται να τον υποστηρίζουν κι οι άλλοι δύο βουλευτές Καβάλας, Γ. Πασχαλίδης και Ν. Παναγιωτόπουλος. Κι οι δύο πάντως, Παναγιωτόπουλος – Πασχαλίδης, είναι πολύ προσεχτικοί στις δηλώσεις που κάνουν αυτή την περίοδο, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο μόνος δηλαδή που έχει εκτεθεί υπέρ ενός υποψηφίου, είναι ο Γιώργος Καλαντζής, που στηρίζει συνεχώς την υποψηφιότητα Τσανάκα, φέρεται δε διατεθειμένος να τη βοηθήσει και για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο, αν και η κα Τσανάκα δηλώνει ότι έχει σχηματίσει ήδη μία πρώτη ομάδα, αξιόλογων προσώπων, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Ο Ντ. Κλειτσιώτης έμεινε στην Καβάλα ακριβώς για τα θέματα που έχουν σχέση με τις δημοτικές εκλογές, δεν κατέβηκε στην Αθήνα όπως ήταν προγραμματισμένο. Δεν αποκλείεται αυτές τις ημέρες να γίνει νέα συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ αν κι ο Γ. Καλαντζής αποφεύγει τον Ντ. Κλειτσιώτη και το αντίστροφο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πάλι ο Άρης Γιαννακίδης στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Η Γλυκερία ζωντανά στη «Μυροβόλο Άνοιξη»