Dark Mode Light Mode
22ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας
Όχι στο Jumbo είπε με χθεσινή της απόφαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας
Η διεύθυνση Δασών για την ανάκληση του δασικού χάρτου

Όχι στο Jumbo είπε με χθεσινή της απόφαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας

Αρνητικά απάντησε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας στο αίτημα του καταστήματος Jumbo (στον Αμυγδαλεώνα) να λάβει προέγκριση ίδρυσης καταστήματος το οποίο θα μπορεί να πουλά γλυκά και αναψυκτικά κτλ. Η συνεδρίαση διήρκησε 20 περίπου λεπτά. Έγινε παρουσία της μηχανικού εκπροσώπου του καταστήματος κ. Ελένης Αλεξανδράκη αλλά και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κώστα Καράμπελα. Ο εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Κωνσταντίνος Βόρης είπε ότι η άδεια που ζητά το Jumbo δεν μπορεί να δοθεί επειδή δεν κατατέθηκε βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από τη Πολεοδομία Καβάλας. Η κ. Αλεξανδράκη υποστήριξε ότι υπάρχει υγειονομική διάταξη που δεν θεωρεί απαραίτητη αυτή τη βεβαίωση αλλά τόσο ο κ. Βόρης όσο και μέλη της επιτροπής επέμεναν για το αντίθετο. Κάτι τέτοιο ισχυρίστηκε μιλώντας στον πρόεδρο της Επιτροπής (αν και δεν παρίστατο στη συνεδρίαση) ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας Απόστολος Αγελαράκης. Γρήγορα δηλαδή φάνηκε η επιτροπή να απορρίπτει το αίτημα. Στη συνέχεια υπήρξε συζήτηση για το πώς θα καθαρογράφονταν η απόφαση της. Αρχικά προτάθηκε να δοθεί στο θέμα αναβολή ώστε το έγγραφο που λείπει να προσκομιστεί από το Jumbo στην επόμενη συνεδρίαση. Κάτι τέτοιο υπήρχε ενδεχόμενο να βόλευε το Jumbo. Θα εκμεταλλεύονταν το ότι 15 μέρες μετά την κατάθεση του αιτήματος του δεν υπήρξε απόφαση. Θα μπορούσε να θεωρήσει ότι αυτό σημαίνει θετική απάντηση στο αίτημα. Η Επιτροπή μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο άλλαξε πορεία. Άφησε στην άκρη τα περί αναβολής κι αποφάσισε ξεκάθαρα αρνητικά. Τονίστηκε ωστόσο ότι αν η βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης προσκομιστεί τότε το θέμα θα επανέλθει στην ίδια επιτροπή, στην επόμενη της συνεδρίαση. Ο Νίκος Κιοσές δήλωσε απλώς τη παρουσία του, επειδή από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δικηγόρος του Δήμου. Ο Ιορδάνης Παπαντίδης αντίθετα ψήφισε κατά του αιτήματος του Jumbo.

Προς το τέλος της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν ελαφρώς με πρωτοβουλία του κ. Μουριάδη. Ο Αντιδήμαρχος είπε ότι: «Το θέμα είναι ηθικής τάξης. Τόσα χρόνια το Jumbo εκμεταλλεύονταν την κατάσταση και πουλούσε γλυκά, τώρα πιέζει. Όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου». Αμέσως ακούστηκε η φωνή του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας. «Συμφωνούμε κι εμείς με αυτά που είπε ο κ. Μουριάδη» είπε κι η συνεδρίαση τέλειωσε.

Η μηχανικός εκπρόσωπος του Jumbo Ελένη Αλεξανδράκη είχε τονίσει στην αρχή της συζήτησης ότι η επιχείρηση τακτοποίησε τις υπερβάσεις στο κατάστημα σύμφωνα με το νόμο 4014. Είπε επίσης ότι η εταιρία αγόρασε κι άλλο οικόπεδο στην ίδια περιοχή ώστε να διευκολυνθεί στη προσπάθεια που κάνει να νομιμοποιήσει τα πάντα και να μπορεί να πουλά όλα όσα έχει δικαίωμα.

 

Προηγούμενο άρθρο

22ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Η διεύθυνση Δασών για την ανάκληση του δασικού χάρτου