Dark Mode Light Mode

10μερο περιθώριο για το JUMBO – Είτε θα τροποποιήσει την άδεια είτε θα κλείσει

Εγγράφως ανακάλεσε την Πέμπτη η Διεύθυνση Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας την άδεια λειτουργίας του πολυκαταστήματος JUMBO στον Αμυγδαλεώνα. Όπως διευκρίνισε ο προϊστάμενος Χρήστος Παϊτοτσούς, η υπηρεσία αναγνώρισε στη διεύθυνση του πολυκαταστήματος εύλογο χρονικό περιθώριο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις επιβεβλημένες νομιμοποιήσεις. Το πολυκατάστημα είχε αδειοδοτηθεί από την υπηρεσία για συγκεκριμένη δραστηριότητα η οποία ωστόσο έπαψε να υφίσταται. Άρα θα έπρεπε να τροποποιηθεί η οικοδομική άδεια του JUMBO ώστε η διεύθυνση να εξασφαλίσει νέα άδεια για συγκεκριμένο χώρο.

Επανειλημμένα η υπηρεσία κάλεσε τη διεύθυνση του καταστήματος ώστε να εκθέσει τις απόψεις της. Υπενθυμίζεται ότι σύσκεψη είχε πραγματοποιηθεί με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά στις 21/1 όταν είχε δοθεί υπόσχεση πως θα δρομολογούνταν άμεσα οι ενέργειες προς νομιμοποίηση του πολυκαταστήματος. Νομιμοποίηση βάσει της υπάρχουσας αδείας δεν μπορούσε να εξασφαλισθεί, διότι ο χώρος ήταν πολύ μεγάλος ενώ πωλούνταν και προϊόντα που δεν εμπίπταν στις διατάξεις. Η υπηρεσία ανακάλεσε την άδεια και η επιχείρηση δήλωσε πως θα μετέτρεπε την άδεια για εμπορική χρήση. Αυτή η διαδικασία, προϋπόθετε την τροποποίηση της οικοδομικής άδειας, κάτι που θα απαιτούσε και την έλευση εύλογου χρονικού διαστήματος.

Κατόπιν της έγγραφης ανάκλησης αδείας του JUMBO, η υπηρεσία θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον δήμο Καβάλας και τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας Σάββα Εμφιετζή, προκειμένου να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία. Βάσει αυτής, εντός 10μερου επιβάλλεται η μετατροπή της αδείας από βιομηχανική σε εμπορική χρήση. Εάν αυτό δεν υλοποιηθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου, τότε η Διεύθυνση Ανάπτυξης, η Δημοτική Αστυνομία με τη συνδρομή του Εισαγγελέα θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του καταστήματος.

Για υπόθεση «δίκοπο μαχαίρι» έκανε λόγο ο κ. Παϊτοτσούς, αφού από τη μία το JUMBO προσφέρει θέσεις εργασίας σε καβαλιώτες, από την άλλη όμως προκαλεί ζημιά σε τοπικά καταστήματα μη έχοντας την απαιτούμενη άδεια. Το θέμα πάντως παραμένει πολύπλοκο. Η έγγραφη ανάκληση αδείας του πολυκαταστήματος αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ενώ εγγράφως θα λάβουν ενημέρωση η Δημοτική Αστυνομία, η Εισαγγελία Καβάλας και το Επιμελητήριο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Εν αναμονή της ψηφοφορίας - Η άποψη και τα λεγόμενα του Βαγγέλη Παππά

Επόμενο άρθρο

Επιστρέφει στις νίκες με Παναχαϊκή