Dark Mode Light Mode

100 χρόνια πρωτοδικείο – δικηγορικός σύλλογος Καβάλας

Την Παρασκευή το βράδυ σε μπαρ στο Παληό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη καλοκαιρινή συνάντηση των δικηγόρων με την ευκαιρία της λήξης του δικαστικού έτους.
Ο σύλλογος παρουσιάζει αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα αφού ετοιμάζει εκδηλώσεις επειδή το 2014, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή του, αλλά και 100 χρόνια από την ίδρυση του πρωτοδικείου Καβάλας. Ταυτόχρονα ο σύλλογος για να ενισχύσει την ιστοσελίδα του και να προβάλλει ακόμα περισσότερο τα μέλη του, ζητά από αυτά να στείλουν φωτογραφία η οποία θα ενσωματωθεί στα περιεχόμενα του συλλόγου. Έτσι κάθε δικηγόρος που θ΄ αναζητείται μέσω της ιστοσελίδα του συλλόγου θα εμφανίζεται και με αυτήν τη φωτογραφία.
Ο σύλλογος προετοιμάζεται ώστε το φθινόπωρο να τιμήσει την επέτειο τον 100 ετών από την ίδρυση του, ταυτόχρονα τα εκατό χρόνια λειτουργίας του Πρωτοδικείου Καβάλας. Γι΄ αυτά τα θέματα υπάρχουν δύο ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του, που αναφέρουν τα ακόλουθα:

Η Καβάλα απελευθερώθηκε το 1913 και το Πρωτοδικείο Καβάλας συστάθηκε με το από 7-4-1914 Βασιλικό Διάταγμα (Φ.Ε.Κ. Α΄ 88/11-4-1914) και ήδη συμπληρώνει εκατό χρόνια λειτουργίας. Παράλληλα με την ίδρυση του Πρωτοδικείου Καβάλας, ιδρύθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα, με διάφορες κατά καιρούς μορφές και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της εκατονταετηρίδας, το Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ. αποφάσισε τη διενέργεια διαφόρων επιστημονικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων διατήρησης της ιστορικής μνήμης, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2014 έτους. Όποιος συνάδελφος έχει στην κατοχή του στοιχεία (έγγραφα, φωτογραφίες κ.λπ.) από την ιστορική διαδρομή του Συλλόγου μας, να αποτανθεί στους συναδέλφους Θεόδωρο Δ. Λυμπεράκη και Δημήτριο Αποστολίδη. Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων αυτών αναμένεται αρχές Σεπτεμβρίου 2014.
* Η εποχή που τα μέλη του Δ.Σ.Κ. ήταν αισθητά λιγότερα από εκατό και όλοι γνωριζόμασταν μεταξύ μας έχει περάσει.
Σήμερα δυστυχώς εμφανίζεται το φαινόμενο πολλοί δικηγόροι της Καβάλας να μην γνωρίζονται μεταξύ τους, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα του δικηγόρου, δίνει επί πλέον διαστάσεις στην αντιδικία αλλά δημιουργεί και καταστάσεις μεταξύ των συναδέλφων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Στα πλαίσια της προσπάθειας να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα, το Δ.Σ. αποφάσισε, η τυπική αναφορά των ονομάτων των συναδέλφων, με τα επαγγελματικά τους στοιχεία, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας να συνοδεύεται και από μία φωτογραφία τους. Πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή θα συντείνει στο να γνωριστούμε καλύτερα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να ενισχυθεί η σχέση των συναδέλφων. Όσοι λοιπόν συνάδελφοι επιθυμούν να εμφανίζεται η φωτογραφία τους μαζί με τα λοιπά επαγγελματικά τους στοιχεία στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, να προσκομίσουν στα γραφεία της Παύλου Μελά 5 μία πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία τους (διαστάσεων αστυνομικού δελτίου ταυτότητας)

 

Προηγούμενο άρθρο

Ατμοσφαιρικοί & εμβληματικοί «Πέρσες» Η πτώση μιας αυτοκρατορίας – ο θρίαμβος μιας παράστασης

Επόμενο άρθρο

Επένδυση των ΕΛΠΕ στη ΒΙΠΕ Καβάλας