Dark Mode Light Mode

10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κάθε τόπος και χορός»

Στα πλαίσια των Ελευθερίων της Καβάλας και με συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «ΝΕΑΠΟΛΙΣ», διοργανώνει, για  δέκατη συνεχή χρονιά, στην πόλη μας, το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο «Κάθε τόπος και χορός», το Σάββατο  29 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.00 μ.μ., στον χώρο της πλατείας Κανάρη, στην παραλία.

Διοργάνωση: Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Καβάλας. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας για την παρουσίαση του πλούτου της λαϊκής παράδοσης της πατρίδας μας.

Σημειώνουμε ότι στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν τέσσερις διακεκριμένοι σύλλογοι λαϊκών παραδοσιακών χορών. Ειδικότερα, εκτός από τους χορευτές του διοργανωτή Συλλόγου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να  απολαύσει, δωρεάν, ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα λαϊκών χορών από τις χορευτικές ομάδες: α) Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος» Σερρών, β) Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, γ) Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Καβάλας «Μνήμη Μ.Ασίας».

Θα ακολουθήσει μετά το τέλος του Φεστιβάλ (ώρα 22.00 μ.μ.) παραδοσιακό γλέντι, με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων, στο κέντρο «Στιγμές» (πρώην «Μιχάλης»),  συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας της Σοφίας Νεοχωρίτου και της Σερραϊκής ορχήστρας «Δράμαλης», με τιμή εισόδου 25 ευρώ για ενηλίκους και 15 ευρώ για παιδιά (συμπεριλαμβανομένου ποτού και μουσικής).

Για κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 697231760 –Κική Αρζόγλου 6948196906- Βασίλης Ευστρατίου

Προηγούμενο άρθρο

"... το πέρασμά σου από τη ζωή και τη δικαιοσύνη ήταν πολύ μεγάλο"

Επόμενο άρθρο

Τρεις νέοι μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο