Dark Mode Light Mode

11 συμμετοχές στο διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών

Ένδεκα μαθητές λυκείων από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη, οι περισσότεροι του γυναικείου φύλου, συμμετείχαν στο απόγευμα του Σαββάτου στον πρώτο  διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών που διοργάνωσε στη δημοτική βιβλιοθήκη η Θουκυδίδειος Ακαδημία. Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη. Αναμενονταν τουλάχιστον είκοσι μαθητές, αλλά όπως φαίνεται τα παιδιά είτε φοβήθηκαν, είτε δεν ενδιαφέρθηκαν είτε δεν ήξεραν για την πρωτοβουλία αυτή.

Οργανωτικά όλα ήταν έτοιμα για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού, Οι μαθητές είχαν στη διάθεσή τους δύο ώρες για να συμπληρώσουν το γραπτό τους. Εξετάστηκαν στη μετάφραση αρχαίου κειμένου, στο συντακτικό και τη γραμματική. Οι περισσότεροι αποχώρησαν μετά από μιάμιση ώρα μελέτης και σύνταξης του κειμένου τους.

Η εξέταση ήταν σε υψηλό επίπεδο. Η διαδικασία του διαγωνισμού έμοιαζε με σχολικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα θα τα εκδώσουν δύο φιλόλογοι της Θουκυδίδειου Ακαδημίας, εξετάζοντας κάθε ένα γραπτό ξεχωριστά. Σίγουρο είναι ότι θα ενημερώσουν τηλεφωνικά του ένδεκα μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό.

«Κάθε αρχή και δύσκολη» λέει ο λαός μας και η λαϊκή αυτή ρήση ισχύει στην πρωτοβουλία της Θουκυδίδεου Ακαδημίας, που έχει έναν χρόνο μπροστά της, προκειμένου στο δεύτερό της διαγωνισμό να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον της μαθητικής κοινότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Πιο κοντά Καβάλα - Ημαθία

Επόμενο άρθρο

Η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου κατοίκων Παναγίας «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»