Dark Mode Light Mode

11 με 17 Νοέμβρη «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας»: Οι εκδηλώσεις και που θα γίνουν

Στη συνεδρίαση της προ λίγων ημερών η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ συζήτησε και ενέκρινε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της φετινής εβδομάδας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου. Θα γίνει 11 με 17 Νοέμβρη. Η εβδομάδα εκδηλώσεων οργανώνεται από το 2018, με μια μικρή διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Στη συνεδρίαση της η επιτροπή ενημερώθηκε για το έως τώρα πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της εβδομάδας: Διεξαγωγή δύο απογευματινών δράσεων από την ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας κ. Στεργίδου Μαρία στο Σ.Α.Ε.Κ. ΔΥΠΑ Καβάλας (την 14η Νοεμβρίου) και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας.

Οι εισηγήσεις θα έχουν ως θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Oι συνέπειες στην ψυχική υγεία των θυμάτων και η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης.» Η δράση έχει ως στόχο την κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη και η ενημέρωση – συμβουλευτική καθοδήγηση των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας. 2. Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το Οικοτροφείο «Αγάπανθος», η οποία είναι μια δομή της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) με έδρα την Αργυρούπολη Δράμας θα διοργανώσει στα πλαίσια της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα στις 14 Νοεμβρίου 2024 την εκδήλωση με θέμα: “Κοινωνική Ευαισθητοποίηση και Ενημέρωση ως προς την Ψυχική Υγεία».

Στην δράση θα συμμετέχουν 18 παιδιά της Ε’ Δημοτικού του 15ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και 10 παιδιών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας. Τόπος Διεξαγωγής είναι η πλατεία Ελευθερίας Καβάλας (σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας).

Θα περιλαμβάνει μουσικοκινητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ως προς την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και καλλιέργειας συναισθηματικών δεξιοτήτων. Επιπλέον θα υπάρχει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους πολίτες για την λειτουργία των δομών όπως και έντυπο για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

3. Με την ομάδα «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ» θα πραγματοποιηθούν δράσεις με στόχο την πρόληψη την βίας με τη διεξαγωγή 2 δράσεων στο Λιμένα Θάσου και την Καβάλα, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024.

Συγκεκριμένα μία δράση στους μαθητές Δευτεροβαθμιας εκπ/σης στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Λιμένα τις πρωινές ώρες, την οποία θα πραγματοποιήσει η ομάδα του ΒΙΑ-ΣΤΟΠ, με τη συνεργασία του Αστυνομικού Τμήματος Λιμένα και του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Καβάλας, καθώς και η Βασιλική Σαϊνη, προσκεκλημένη ομιλήτρια από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Αθήνα) και την ίδια ημέρα το απόγευμα μια εσπερίδα ανοικτή στο κοινό της Καβάλας με την ανάπτυξη θεμάτων ενδοοικογενειακής βίας για επαγγελματίες και κοινό σε αίθουσα στην πόλη της Καβάλας, με τους ίδιους ομιλητές.

Διοργάνωση δράσης με τίτλο «Ενισχύω την υγιεινή διατροφή» στις 14/11/2024 που θα απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας σχολικής βαθμίδας. Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του δημοτικού σχολείου Αγίου Ιωάννη όπου συστεγάζεται το 10ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, με μαθητές της α,β,γ, τάξης δημοτικού και των νηπιαγωγείων τους.

Κατά την διάρκεια αυτής θα στηθούν 3 πάγκοι με τραπεζομάντηλα και υλικά παρασκευής ώστε τα παιδιά να προβούν στην προετοιμασία υγιεινών σνακ πρωινού, με επιπλέον διατροφικές χειροτεχνικές δραστηριότητες. ενημερωτικής δράσης για παιδιά με θέμα “ Yγιεινή διατροφή” με συμμετοχή των μικρών μαθητών στην παρασκευή και υγιεινών γευμάτων και διεξαγωγή διαδραστικών παιχνιδιών για την ενημέρωση τους ως προς τον καθημερινό υγιεινό τρόπο ζωής.

5. Διοργάνωση από Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας δράσης σε σχολείο (Λύκειο) του Δήμου Παγγαίου σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων, αντιμετώπισης αυτών, αναγνώρισης καρδιακής ανακοπής, παρουσίασης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και σημείων τοποθέτησης απινιδωτών.

Ημερίδα του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν,Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16-11-2024 στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel στην Καβάλα, με θέμα την ψυχολογική στήριξη ασθενών με καρκίνο και φροντιστών.

Τίτλος της ημερίδας: «Δεν είσαι μόνος» με ομιλητές ψυχολόγους ειδικευμένους στα θέματα ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών, κοινωνικούς εμψυχωτές και ιατρούς των ΓΝ Καβάλας και Κομοτηνής ειδικευμένους στην διαχείριση του πόνου. 7. Εμβολιαστική παρέμβαση σε παιδιά Ρομά στις Πηγές και στο Χρυσοχώρι του Δ. Νέστου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, τον Ι.Σ Καβάλας και το Γ.Ν Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Λίγοι έκαναν απεργία, λιγότεροι συγκεντρώθηκαν στο Διοικητήριο

Επόμενο άρθρο

Χάνονται περιουσίες! Σφαγή τουλάχιστον 4.000 ζώων στο Ν. Καβάλας