Dark Mode Light Mode

11 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ηλεκτρονική απάτη

Στο Τριμελές Καβάλας δικάστηκε την περασμένη Πέμπτη μια ακόμη υπόθεση απάτης, ηλεκτρονικής.

Ο κατηγορούμενος που δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο ήταν Έλληνας. Φέρονταν κάτοικος Τρίπολης. Κατάφερε να πάρει από το θύμα του 300 ευρώ. Ζήτησε κι άλλα. Όμως έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να καταγγελθεί και να ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Καβάλα το 2022. Νεαρή γυναίκα ανάρτησε αγγελία σε σελίδα στο διαδίκτυο για την πώληση του αυτοκινήτου της. Δέχθηκε τηλέφωνο από τον κατηγορούμενο που της πρότεινε ανταλλαγή με το δικό του όχημα.

Ζήτησε να του καταθέσει 300 ευρώ για τα γραφειοκρατικά. Όπως και έγινε. Αμέσως μετά ξαναζήτησε χρήματα. Τότε η παθούσα πήγε στην αστυνομία κι ανέφερε τις λεπτομέρειες. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία.

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή. Του χρεώθηκαν τα δικαστικά έξοδα στο ποσό των 600 ευρώ (αντί 200 ή 300 που επιβάλλονται συνήθως). Σε άλλη υπόθεση σοβαρού επεισοδίου μεταξύ οδηγών σε χωριό του Νομού, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις κι υπόθεση έληξε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εκ των κατηγορούμενων φέρονταν να χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού. Για να αμυνθεί στον σε βάρος του ξυλοδαρμό από τον άλλο οδηγό. Όπως δήλωσε δεν ήταν σπρέι πιπεριού αλλά λακ!

Εκείνη την ώρα που δέχθηκα επίθεση αυτό βρέθηκε στο χέρι μου κι αυτό χρησιμοποίησα, είπε απολογούμενος. Αθωώθηκε αφού και σε προηγούμενα δικαστήρια η παρεξήγησε λύθηκε με αθωωτικές αποφάσεις και για τους δύο.

Προηγούμενο άρθρο

Το Σάββατο στην Καβάλα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Επόμενο άρθρο

Τουλάχιστον 16 οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον ανακαινισμένο χώρο του Φρουρίου