Dark Mode Light Mode

12 μήνες με τριετή αναστολή σε εστιάτορα Θάσο

Δικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αυτόφωρο (Μονομελές) Καβάλας υπόθεση ιδιοκτήτη ταβέρνας από το Λιμένα της Θάσου. Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στη ταβέρνα στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής. Βρήκε ότι σε 15 περιπτώσεις (παρέες) δεν είχαν εκδοθεί οι νόμιμες αποδείξεις. Σφράγισε το κατάστημα για δύο ημέρες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης οδηγήθηκε στο Τμήμα όπου και κρατήθηκε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι οι αποδείξεις θα κόβονταν στο τέλος, λίγο πριν οι παρέες αποχωρήσουν από το κατάστημα του. Το ΣΔΟΕ αντί για αποδείξεις βρήκε μόνο τις παραγγελίες της κάθε παρέας. «Τις αποδείξεις τις κόβουμε στο τέλος» είπε απολογούμενος ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Δεν έπεισε το δικαστήριο που του επέβαλλε την ποινή φυλάκισης 12 μηνών αλλά με τριετή αναστολή. Η ίδια υπόθεση θα πάρει το δρόμο της και ως προς το σκέλος της επιβολής προστίμου. Την ώρα του ελέγχου ο ιδιοκτήτης βρίσκονταν στο μαγαζί του ενώ χθες στο δικαστήριο κατέθεσε μάρτυρας κατηγορίας ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ από αυτούς που έκαναν τον έλεγχο. Σύμφωνα με την νομοθεσία σε κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η απόδειξη κόβεται με την παράδοση του προϊόντος και όχι στο τέλος (όπως είναι το πιο συνηθισμένο). Οι δε αποδείξεις πρέπει να βρίσκονται στο κάθε τραπέζι άσχετα από το πότε η παρέα έφθασε στο κατάστημα ή πότε θα αποχωρήσει.
*Δύο ακόμη επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα (ένα σνακ μπαρ και μια καφετέρια) έλαβαν χθες από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών το ειδικό σήμα που ενημερώνει τους καταναλωτές για μείωση τιμών λόγω της μείωσης του ΦΠΑ. Όσο περνούν οι μέρες το ενδιαφέρον των επαγγελματιών μεγαλώνει. Φαίνεται λοιπόν ότι θα δοθούν αρκετά ακόμη σήματα.
*Η είδηση για τη ταβέρνα στη Θάσο που δεν έκοψε τις προβλεπόμενες αποδείξεις προβλήθηκε ιδιαίτερα χθες σε πανελλαδικό επίπεδο: Στη σφράγιση δυο ακόμη εστιατόριων για 48 ώρες, στη Θεσπρωτία και τη Θάσο, προέβη την Κυριακή το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Στη Θάσο, κατ’ εντολή της Εισαγγελέως, συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Στην τουριστική περιοχή Σύβοτα Θεσπρωτίας, επιχείρηση εστιατόριο- καφέ- ομπρέλες κλπ. Στην Θάσο, ατομική επιχείρηση ταβέρνα δεν εξέδιδε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία. Το ΣΔΟΕ προέβη σε σφράγιση παρουσία των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών, ενώ συγχρόνως ενημερώθηκαν οι εισαγγελείς υπηρεσίας των αντίστοιχων περιοχών. Τη συνέχιση, αλλά και την εντατικοποίηση, των ελέγχων του ΣΔΟΕ όλη την επόμενη περίοδο, προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας του σώματος, Στέλιος Στασινόπουλος.Σε δηλώσεις του το πρωί στον ΑΝΤ1 δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όσοι νομίζουν ότι ο έλεγχος θα γίνει όπως γινόταν παλιά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα πάμε σε βάθος».

Προηγούμενο άρθρο

Το ΣΔΟΕ στους Αμμολόφους και στη συναυλία Βασίλη Καρρά

Επόμενο άρθρο

Ξαφνικά θέμα Jumbo