Dark Mode Light Mode

18 αιτήματα, 3 αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω κινητικότητας

Έληξε πριν από λίγες ημέρες η προθεσμία που είχαν στη διάθεση τους οι δημόσιοι υπάλληλοι- και υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα- σχετικά με το πρόγραμμα κινητικότητας έτους 2024.

Κατατέθηκαν αιτήματα αλλαγής υπηρεσίας, απόσπασης ή μετάταξης. Τούτη την φορά με αυστηρότερους όρους. Βασικός των οποίων η υπηρεσία από την οποία ζητά να αποχωρήσει υπάλληλος να έχει κάλυψη του 80% των προβλεπόμενων θέσεων.

Ώστε με την αποχώρηση του να μην δημιουργεί πρόβλημα στην υπηρεσία από την οποία ζητά να φύγει. Τούτη την φορά τα αιτήματα μεταξύ των υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας ήταν λίγα.

Αναφέρεται ότι ήταν 18. Από αυτά λέγεται ότι θα ικανοποιηθούν μόνο 3 επειδή για τα υπόλοιπα 15 τα τμήματα και οι υπηρεσίες δεν πληρούν τον προαναφερθέντα όρο. Ήδη είναι σε εξέλιξη απόσπαση- μετάθεση δύο εργαζομένων του Δήμου Καβάλας, και οι δύο των παιδικών σταθμών.

Μετακινούνται σε αντίστοιχες θέσεις γειτονικών Δήμων. Ο Δήμος Καβάλας σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο δεν μπορεί να παρέμβει, δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Μόνο να εγκρίνει το αίτημα, εφόσον είναι σύμφωνο με τα όσα ισχύουν.

Αυτός είναι ο λόγος που αντίστοιχα δεν γνωρίζει πόσοι νέοι υπάλληλοι θα έρθουν να δουλέψουν στις υπηρεσίες τους. Ακολουθώντας αντίστροφη πορεία, από άλλες υπηρεσίες ή Δήμους ζήτησαν να εργαστούν στο Δήμο Καβάλας. Συζητείται ότι υπάρχουν και είναι σε εξέλιξη 2 τέτοιες περιπτώσεις. Χωρίς ειδικότερη ενημέρωση.

Ας μη ξεχνάμε ότι προ λίγων ετών αποχώρισαν μαζικά από το Δήμο εργαζόμενοι, επιλέγοντας τότε υπηρεσίες όπως η Πρωτοβάθμια Καβάλας, ο ΟΑΕΔ κτλ. Μόνο που εκείνο το πρόγραμμα κινητικότητας ήταν διαφορετικό. Τα αιτήματα ικανοποιούνταν όλα και χωρίς προϋποθέσεις.

Παράλληλα με όλα τα πιο πάνω υπάρχει η κινητικότητα και σε άλλους τομείς του δημοσίου. Για παράδειγμα είναι σε φάση εξέτασης αίτημα νοσηλευτή. Θέλει να αποχωρήσει από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και να μετατεθεί για να εργαστεί σε Κέντρο Υγείας του Νομού Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

Και ηλεκτρονική η εκλογική διαδικασία δασκάλων – νηπιαγωγών

Επόμενο άρθρο

Αθώος ο οικοδόμος αφού το αλκοτέστ δεν έγινε με σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο!