Dark Mode Light Mode

18 Μαρτίου οι εκλογές στο Σύλλογο Αγροτών Δήμου Νέστου

Εκλογική γενική συνέλευση πραγματοποιεί το Σάββατο 18 Μάρτη ο δραστήριος Σύλλογος Αγροτών Δήμου Νέστου.

Οι εκλογές θα γίνουν στη Χρυσούπολη (κτίριο ΕΛΓΟ Δήμητρα- ΚΕΓΕ) προκειμένου να εκλεγεί νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο με θητεία 3 επόμενα έτη. Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν τα μέλη του συλλόγου που υπολογίζονται σε 300 περίπου.

Οι εκλογές αρχικά προγραμματίστηκαν για το τέλος Φλεβάρη. Δόθηκε μικρή αναβολή για την ακόμη καλύτερη επιτυχία της διαδικασίας. Η αναβολή επεκτάθηκε λόγω του πένθους από την σιδηροδρομική τραγωδία. Ωστόσο πρόσφατα ανακοινώθηκε η οριστική ημερομηνία των εκλογών για το Σάββατο 18 Μάρτη.

Ο σύλλογος Αγροτών Νέστου είναι σε πολύ καλή οργανωτική κατάσταση. Έχει ένα δραστήριο διοικητικό συμβούλιο που παρεμβαίνει τόσο σε θέματα διεκδικήσεων όσο και σε θέματα προβολής των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Υπάρχει άριστη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, επικοινωνία με τα Υπουργεία κτλ. Με λίγα λόγια ο σύλλογος εκπροσωπεί άριστα τα μέλη του. Το τελευταίο διάστημα δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα αφού οι καιρικές συνθήκες αποδείχθηκαν ευνοϊκές για την ανατολική περιοχή του Νομού Καβάλας.

Υποψηφιότητες για τις εκλογές στο σύλλογο μπορούν να κατατίθενται ως την Τετάρτη 15 Μαρτίου. Οι υποψηφιότητες θα δηλώνονται στο γραφείο του συλλόγου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 25910 22199. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη που έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά.

Οι προηγούμενες εκδηλώσεις του συλλόγου ήταν ο αποκριάτικος χορός του και την 1η Φλεβάρη η εκδήλωση για την ημέρα των αγροτών (εορτή του προστάτη των αγροτών και των καλλιεργειών Αγίου Τρύφωνα). Τον Ιανουάριο ο σύλλογος πραγματοποίησε ενημερωτική γενική συνέλευση των μελών του.

Στο μεταξύ την Κυριακή 5 Μαρτίου (προχθές) στην Ελευθερούπολη (Αμφιθέατρο Δημαρχείου) ο σύλλογος Αγροτών Δήμου Παγγαίου έκοψε τη βασιλόπιτα του για το νέο έτος (φωτογραφία). Η προσέλευση των μελών δεν ήταν μεγάλη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Πολίτης Αλέξης, Αντωνιάδης Κώστας, Γάκης Χρήστος, εκπρόσωποι του Δήμου Παγγαίου κτλ. Οι αγρότες μέλη του συλλόγου αποζημιώθηκαν προ ημερών και πάλι από τον ΕΛΓΑ. Από τον οποίο σε γενικές γραμμές δεν έχουν παράπονα.

Το παραδέχονται με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του συλλόγου. Συνεχίζουν να ζητούν περισσότερα χρήματα αποζημιώσεων μέσω του προγράμματος De minimis όπως και τη μη παρακράτηση του ποσοστού του 20% από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το δεύτερο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Την οποία περιμένουν. Για το πρόγραμμα De minimis τα νέα δεν είναι αισιόδοξα αφού η διαδικασία φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερη. Κατά πολλούς θα ολοκληρωθεί, αν κάποτε ξεκινήσει, μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές.


Ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου θέλει να ευχαριστήσει την εταιρεία Agrotika Agricultural Machines και τον φίλο και ιδιοκτήτη της εταιρίας Μιχάλη Ορφανίδη για το δώρο που έχει προσφέρει στον σύλλογο για λαχειοφόρο αγορά αξίας 2.000 ευρώ.

Τα λαχεία έχουν κυκλοφορήσει και έχουν τεθεί προς πώληση από τα μέλη του Δ.Σ. Λαχεία προς πώληση υπήρξαν και στη κοπή της πίτας του συλλόγου. Η κλήρωση θα γίνει live από την ομάδα του συλλόγου στο Facebook παρουσία δικηγόρου στις 26/3/2023.Για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει θα υπάρξει ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθρο

Μέσω Δαγκλή στην Ομόνοια το έργο του φυσικού αερίου

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023