Dark Mode Light Mode

2 νέες γενικές συνελεύσεις για την αυτοαξιολόγηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ήταν τη Δευτέρα στη Δράμα, όπου παρακολούθησε την ημερίδα της διδασκαλικής ομοσπονδίας (ΔΟΕ) με θέμα την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Το τοπίο δεν ξεκαθάρισε ιδιαίτερα, καθώς πολλά νέα στην ημερίδα δεν υπήρξαν. Υπάρχει ωστόσο νομική κάλυψη εφόσον οι εκπαιδευτικοί αρνηθούν τη διαδικασία του υπουργείου. Υπάρχει ειδικά για την Καβάλα συγκέντρωση υπογραφών, του 75% των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων, που κάθε ένας χωριστά έβαλε την υπογραφή του σε κείμενο αντίθετο με την αυτοαξιολόγηση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Μουμτζάκης, σε συνεργασία με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, προγραμματίζουν δύο έκτακτες γενικές συνελεύσεις όπου θα συζητηθεί το θέμα στη βάση που μπήκε στην ημερίδα της Δράμας, και εκεί στις συνελεύσεις αυτές θ΄ αποφασισθεί το τι θα γίνει.

Μία συνέλευση θα γίνει στην πόλη της Καβάλας και η άλλη θα πραγματοποιηθεί στη Χρυσούπολη, για να την παρακολουθήσουν εκτός από τους εκπαιδευτικούς της επαρχίας Νέστου και αυτοί της Θάσου.

Το καλό για τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Νομού Καβάλας είναι ότι η υπηρεσία, δηλαδή η πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν φαίνεται να βιάζεται. Αυτό όμως δε θα κρατήσει για πολύ ακόμη.

Στις δύο γενικές συνελεύσεις οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν ν΄ αποφασίσουν το τι θα κάνουν, εφόσον η υπηρεσία προχωρήσει στην αυτοαξιολόγηση, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της αντίδρασης, που φαίνεται ότι θα υπάρξει και τοπικό επίπεδο.

Ο Απόστολος Μουμτζάκης είπε στην εφημερίδα μας, τα εξής: «Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στη Δράμα μία ημερίδα υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας μας, με θέμα την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και αυτήν του εκπαιδευτικού. Σ αυτήν την ημερίδα συμμετείχαν πάρα πολλοί συνάδελφοι, μόνο από τα σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η θέση της ομοσπονδίας μας, είναι αρνητική όσον αφορά τη αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, γιατί πιστεύουμε ότι συνδέεται καθαρά με την αξιολόγηση η οποία θα οδηγήσει σε απολύσεις συναδέλφων. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας συζητήθηκαν και οι προτάσεις της ομοσπονδίας μας, για την αυτοαξιολόγηση. Για το πώς θα ήθελε την αξιολόγηση η ομοσπονδία μας, αν και όταν αυτή ξεκινήσει. Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις από συναδέλφους.

Εμείς τώρα σαν τοπικός σύλλογος θα έχουμε απογευματινές γενικές συνελεύσεις και εδώ στην Καβάλα, αλλά και στη Χρυσούπολη. Θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας. Θα μεταφέρουμε τα όσα ακούστηκαν και δε μπόρεσαν να τα ακούσουν από πρώτο χέρι, τελικά να πάρουμε την απόφαση το τι θα κάνουμε από δω και στο εξής».

ΕΡ: Η υπηρεσία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας βιάζεται, σας πιέζει, θέλει να ξεκινήσετε τη διαδικασία;

ΑΠ: «Το θετικό είναι ότι προς το παρόν δε δεχόμαστε πίεση από την υπηρεσία μας. Περιμένει κι αυτή τις τελικές μας απαντήσεις. Εμείς έχουμε ένα ισχυρό όπλο στα χέρια μας, κι αυτό είναι οι υπογραφές που μαζεύτηκαν από τους συναδέλφους, όπου το 75% αυτών, ήταν κατά της αυτοαξιολόγησης».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αντωνιάδης, Ιωσηφίδου και γκάλοπ στο Δήμο Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

Εξόρμηση για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος