Dark Mode Light Mode

200 διαδηλωτές υποδέχθηκαν τη Μέρκελ

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία του Καπνεργάτη, σε μία πορεία που ακολούθησε με βασικό θέμα την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα την ίδια ακριβώς ώρα χθες.

Μπορεί οι διαδηλωτές να μην ήταν ιδιαίτερα πολλοί, πλήν όμως έδειξαν μαχητική διάθεση. Κρατούσαν πανό που απευθύνονταν ειδικότερα στην Άγγελα Μέρκελ, δήλωναν την αντίθεσή τους όχι μόνο στη γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και στους λεγόμενους γερμανοτσολιάδες.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία καπνεργάτη αφού προηγουμένως μίλησε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης.

Έφτασαν στο δημαρχείο, μπήκαν σε αυτό, κρέμασαν πανό κατά της Μέρκελ στο μπαλκόνι έξω από το χώρο που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια αποχώρησαν από το δημαρχείο χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Βρέθηκαν στο διοικητήριο όπου επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά.

Το απόγευμα της Δευτέρας είχε πραγματοποιηθεί άλλο συλλαλητήριο παγκαβαλιώτικου χαρακτήρα. Η συμμετοχή σε αυτό ήταν μεγαλύτερη.

Οι κινητοποιήσεις φαίνεται ότι θα συνεχισθούν, αφού το τοπικό συντονιστικό όργανο που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει την προσπάθεια κατά των παλιών και νέων κυβερνητικών μέτρων.

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιατί δεν γίνεται η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων ΤΕΜΠΕ

Επόμενο άρθρο

Επίσχεση εργασίας αρχίζει το ΕΚΑΒ Καβάλας