Dark Mode Light Mode

22 Οκτώβρη εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο

Στις 22 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκλογές σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας γνωστοποιεί στα μέλη του, ότι πρόκειται για απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εγκεκριμένη κι από τη γενική συνέλευση αυτού, οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας θα γίνουν ταυτόχρονα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Κατόπιν τούτου ο τοπικός σύλλογος προετοιμάζεται για τις εκλογές του, από τις οποίες θα προκύψει 11μελές διοικητικό συμβούλιο, 3μελής εξελεγκτική επιτροπή, πειθαρχικό συμβούλιο και έξι εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι εκλογές την Κυριακή 22 Οκτώβρη θα γίνουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα στον  1ο όροφο του Ξενοδοχείου «Ωκεανίς», οι δε υποψηφιότητες μπορούνε να υποβληθούν είτε ενιαία ή παραταξιακά, είτε μεμονωμένα μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σύλλογο, μέχρι την ίδια ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εισφορές συμπεριλαμβανομένου και του 2ου εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Έχουν προθεσμία για κάτι τέτοιο μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι Πρόεδροι κι Αντιπρόεδροι του Πειθαρχικού Συμβουλίου πρέπει να έχουν 15 χρόνια συνεχούς εγγραφής στο σύλλογο. Οι υποψήφιοι για εκπροσώπηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πρέπει να έχουν έναν χρόνο εγγραφής στον τοπικό σύλλογο, ενώ για το διοικητικό συμβούλιο δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Κάθε μέλος του ιατρικού συλλόγου μπορεί να είναι ταυτόχρονα υποψήφιος στο διοικητικό συμβούλιο κι εκπρόσωπος στο Πανελλήνιο και στην Εξελεγκτική επιτροπή.

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος αναζητά έξι μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Μέχρι τις εκλογές η σημερινή διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να γνωστοποιήσει τη διαδικασία και να προσελκύσει γιατρούς που θα είναι υποψήφιοι σε όλες – αν είναι δυνατόν – τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Προηγούμενο άρθρο

Τελειώνουν οι συνεντεύξεις υποψηφίων Διευθυντών

Επόμενο άρθρο

Πρόσκληση στην τουριστική Kavala Expo 2017