Dark Mode Light Mode

24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Στην Ισπανία για εκπαίδευση σε τεχνολογίες 3D printing, AI, AR, VR (φωτογραφίες)

Ενθουσιώδης ομάδα τεσσάρων εκπαιδευτικών του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, βρέθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας για να συμμετάσχει σε επιμορφωτικό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού Erasmus+, δράση ΚΑ1, με στόχο την εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής όπως η τρισδιάστατη σχεδίαση (3D printing), η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα (VR, AR).

Κατά τη διάρκεια του εξαήμερου προγράμματος «Transforming Education: Integrating AI, AR, VR, and 3D Printing for Effective Learning», από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν πλήθος παρουσιάσεων, αλλά να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής που οργανώθηκαν από τον Φορέα «Europass Teachers Academy».

Μέσω του επιμορφωτικού προγράμματος εξερευνήθηκαν εργαλεία AI και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους στην τάξη, χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία AR και VR για να συνδεθεί ο πραγματικός κόσμος με περιεχόμενο που δημιουργείται από υπολογιστή, δοκιμάστηκαν ιστοσελίδες 3D μοντελοποίησης ενώ αναπτύχθηκαν έργα με τεχνολογίες 3D μοντελοποίησης και εκτύπωσης.

Απώτερος σκοπός ήταν να παρουσιαστούν εργαλεία που εμπλουτίζουν τη διδασκαλία, ώστε να καθίσταται πιο διαδραστική, συναρπαστική και αποτελεσματική για τους μαθητές. Οι τέσσερις συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί δήλωσαν ομόφωνα ενθουσιασμένοι από την προσέγγιση και τις μεθόδους του εκπαιδευτή τους και γενικότερα την όλη εμπειρία και αλληλεπίδρασή τους  με τους υπόλοιπους  εταίρους, καθώς γνώρισαν μέσα από εξαιρετικές συνθήκες μάθησης δυνατότητες  των 3D printing, AI, AR και VR.

Δηλώνουν μάλιστα ανυπόμονοι να ενσωματώσουν τη νέα γνώση  στις τάξεις τους, αλλά και να την μεταδώσουν στους υπόλοιπους  συναδέλφους τους, μέσα από προγράμματα ενδοσχολικής επιμόρφωσης που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν εντός του σχολείου κατά τη σχολική χρονιά 2024-25.

Το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί: Καρβουνίδου Ελευθερία, Παπαδοπούλου Α. Ελένη, Τσιρώνη Χρυσούλα και Χουλίδης Κυριάκος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία κατά την παραμονή τους στη Βαλένθια να επισκεφθούν ιστορικά μνημεία και κτήρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, να δοκιμάσουν παραδοσιακά πιάτα και  να απολαύσουν μέσα από τα ακούσματα του «Φλαμέγκο», τον αισθησιακό και δυναμικό παραδοσιακό χορό που έχει τις ρίζες του στην Ισπανία, κλείνοντας έτσι την επίσκεψή τους στην πόλη, που αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Χωρίς νερό για δύο ώρες η συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ) το πρωί της Τετάρτης

Επόμενο άρθρο

Απόφοιτοι 1984: Σαράντα χρόνια μετά σαν να μην πέρασε μια μέρα! (φωτογραφίες)