Dark Mode Light Mode

Συζήτηση με εμπόρους της οδού Ομονοίας

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με επαγγελματίες καταστηματάρχες επί της οδού Ομονοίας.

Η συνάντηση προκλήθηκε από την εξόρμηση της δημοτικής αστυνομίας μία μέρα νωρίτερα η οποια έκανε παρατήρηση σε όλους τους καταστηματάρχες, να μαζέψουν τα προϊόντα των επιχειρήσεών τους μέσα στο κατάστημα και να μην τα τοποθετούν στο πεζοδρόμιο, επί της ίδιας κεντρικής οδού.

Την Παρασκευή για το θέμα ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης εξήγησε ότι ήταν μία προειδοποιητική παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να εφαρμοστεί ο ισχύον κανονισμός, «χρήσης πεζοδρομίου» στην οδό Ομονοίας.

«Εάν χρειαστεί θα υπάρξουν ακόμη και πρόστιμα», είπε ο Χρ. Μιχαλάκης. Η άποψη όμως του εμπορικού συλλόγου είναι διαφορετική. Το απόγευμα της Παρασκευής συζήτησε το θέμα με περίπου 40 εκπροσώπους εμπορικών επιχειρήσεων, που όλες βρίσκονται στην οδό Ομονοίας. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών ζητά ν΄ αλλάξει ο κανονισμός και με μέτρο να μπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κατάστημά τους.

Η άποψη αυτή της πλειοψηφίας έγινε δεκτή από τον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος θα ζητήσει επίσημα από τον Δήμο Καβάλας να αλλάξει ο κανονισμός χρήσης πεζοδρομίων στην οδό Ομονοίας.

Αυτό θα γίνει σε συνάντηση με τον Κωστή Σιμιτσή. Ενδεχομένως να τεθεί θέμα προ ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας ακούγοντας την άποψη των μελών του ζητά ο Δήμος Καβάλας να χορηγεί άδειες για μία ειδική χρήση των πεζοδρομίων, μπροστά από τα καταστήματα που βρίσκονται στην οδό Ομονοίας, από τα παλιά δικαστήρια μέχρι την εκκλησία του Αγίου Παύλου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επανέρχεται το τρενάκι

Επόμενο άρθρο

Πάλι το γυαλί στη βουλή