Dark Mode Light Mode

2ο ΓΕΛ Καβάλας: Σε εκπαιδευτική δράση Erasmus στην Ισλανδία (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της κινητικότητας, του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, με  κωδικό αριθμό 2022-1-EL01-KA121-SCH-000063886 που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια του προγράμματος ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS+ 2021-2027, στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρεϋκιαβικ 19-26/8/2023 με τίτλο «Mindfuless and meditation: Well-being at school life» (Eνσυνειδητότητα και διαλογισμός: Ευημερία στη σχολική ζωή) που οργάνωσε ο οργανισμός PMS Erasmus Plus.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι καθηγήτριες κ. Πορφυλίδου Ελισσάβετ, ΠΕ02 και η κ. Δημητριάδου Ζαχαρένια ΠΕ06 του σχολείου μας. Το σεμινάριο διήρκεσε 7 ημέρες , η γλώσσα εργασιών ήταν η αγγλική και πήραν μέρος 21 καθηγητές και καθηγήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορα σχολεία της Ευρώπης (Κροατία, Αυστρία, Λιθουανία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Φινλανδία και η Ελλάδα).

 Οι δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  παρακολούθησαν μαθήματα και πήραν μέρος σε δραστηριότητες και σε βιωματικά εργαστήρια με στόχο την κατάρτισή τους στις θεματικές:

  • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΓΗΣ
  • ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ/ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΧΩΝ
  • ΤΑΜΠΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ/ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
  • ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ CHI KUNG
  • ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΥΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ
  • ΕΝΕΡΓΗ ΑΚΡΟΑΣΗ/ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ (τι δεν είναι η ενσυναίσθηση)
  • ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Επιτεύχθηκε η ενεργή εμπλοκή των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών, η συνάφεια των θεωρητικών γνώσεων που παρουσιάστηκαν με την διδακτική πράξη, κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και συνεργατικής κουλτούρας που τελικά προώθησε τον αναστοχασμό των εκπαιδευτικών με στόχο τη βελτίωση της διδακτικής τους πρακτικής με αποδέκτη τους μαθητές και τις μαθήτριες τους και την ενίσχυση της συμπερίληψης στο σχολείο του σήμερα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Εκπαιδευτική Ρομποτική Καβάλα: Όταν η επιστήμη και η τεχνολογία γίνονται ευκαιρίες μάθησης και εμπειριών!

Επόμενο άρθρο

Τι απαντά ο Νίκος Οικονομόπουλος για το περιστατικό με θαμώνα που του πέταγε λουλούδια στην Καβάλα (video)