Dark Mode Light Mode

2ο ΓΕΛ Καβάλας: Συμμετείχε για 3η σερί χρονιά στο πρόγραμμα Smashed

To 2o ΓΕΛ Καβάλας  για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε με δυο τμήματα της Α’ τάξης (Α1 και Α3) την Τετάρτη 15/11/2023 στο πρόγραμμα Smashed, το οποίο υλοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το smashed online συνδυάζει μια ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους με διαδραστικά εργαλεία εκμάθησης. Αφηγείται μια δυνατή και ρεαλιστική ιστορία για τους νέους και το αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος των 60 λεπτών, οι μαθητές συνεχώς αναλογίζονται, «Τι θα συνέβαινε αν ήμουν εγώ;»

Μέσα από τις ζωές τριών εφήβων καθώς εξελίσσεται η ιστορία, οι μαθητές αλληλεπιδρούν με κάθε χαρακτήρα , τον βοηθούν να πάρει αποφάσεις και διερευνούν τις αποφάσεις που παίρνει. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγγίζει τους εφήβους, καθώς αποτελεί κομμάτι της ζωής τους και ταυτόχρονα παρουσιάζεται με έναν τρόπο που τους βάζει σε αναστοχασμό και τους επηρεάζει εποικοδομητικά επιτρέποντας στους μαθητές να μάθουν για τις αιτίες και τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους, μέσω μιας διαδραστικής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βόγκλη-Τελέσιλλα η οποία και  παρουσίασε το πρόγραμμα στους μαθητές πραγματοποιώντας το εργαστήριο διαδικτυακά.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ευχαριστήρια επιστολή Δήμητρας Τσανάκα

Επόμενο άρθρο

Ανάδειξη νέου Προέδρου στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης