Dark Mode Light Mode

3 κτηνίατροι στο νομό κι ένα σωρό δουλειές!

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον Αμυγδαλεώνα έκτακτη γενική συνέλευση των κτηνοτρόφων του Νομού για δύο θέματα, τον καταρροϊκό πυρετό και τις άδικες εξισωτικές αποζημιώσεις.
Στη βουλή απάντησε σε σχετική ερώτηση βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Π. Κουκουλόπουλος, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, δίνοντας υποσχέσεις για δίκαιες αποζημιώσεις στο μέλλον, περιγράφοντας τι ακριβώς έχει συμβεί ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και την ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά τους βοσκοτόπους.
Το θέμα του καταρροϊκού πυρετού στο νομό Καβάλας εξελίσσεται όπως από την αρχή ήταν φανερό, η νόσος προοδεύει. Κάθε αιμοληψία που κάνει η κτηνιατρική υπηρεσία του νομού βγάζει θετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αργούνε, μέχρι να γίνουνε γνωστά, καθώς οι αιμοληψίες από τα ζώα όλης της Ελλάδος, γίνονται στο ίδιο εργαστήριο αναφοράς που βρίσκεται στην Αθήνα, το οποίο με ελάχιστο προσωπικό προσπαθεί να εξυπηρετήσει όλη τη χώρα.
Μέχρι και χθες στο νομό Καβάλας υπήρχαν 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε ισάριθμες κτηνοτροφικές μονάδες. Η υπηρεσία περιμένει τριάντα ακόμη αποτελέσματα αναλύσεων, από ισάριθμες κτηνοτροφικές μονάδες και εκτιμά ότι κι αυτά θα είναι θετικά. Κάθε μέρα γίνονται αιμοληψίες, από τρεις κτηνίατρους, που έμειναν να εξυπηρετούν τις ανάγκες όλου του νομού, στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Και οι τρεις είναι αδύνατο να ασχοληθούν με τον καταρροϊκό πυρετό όσο κι αν αυτό επιβάλλεται, καθώς η ίδια υπηρεσία έχει κι άλλες αρμοδιότητες όπως για παράδειγμα τη δραστηριότητα στην ιχθυόσκαλα, την έκδοση αδειών κ.λ.π.
Στο σημείο αυτό φαίνεται η ασυνέπεια της κυβέρνησης, η οποία για ένα χρόνο τώρα υπόσχεται ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα με κτηνίατρους, αλλά οι υποσχέσεις δεν γίνονται πράξη. Μόλις πριν από λίγες μέρες ο κ. Κουκουλόπουλος υποσχέθηκε επιπλέον κτηνιάτρους σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά δεν υπάρχουν νεότερα. Δεν έχει εμφανισθεί ούτε ένας από αυτούς.
Τι γίνεται όμως με τα πρόβατα που πεθαίνουν εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού; Στο σημείο αυτό οι θάνατοι καταγράφονται, με το θέμα και τη διαδικασία που πρέπει να γίνει ασχολείται η ιδιωτική εταιτία KAFSIS Α.Ε.
Αυτή αναλαμβάνει την περισυλλογή των νεκρών λόγω του καταρροϊκού πυρετού προβάτων, η δε αποτέφρωση των ζώων γίνεται στην ΚΡΕΚΑ.

Προηγούμενο άρθρο

Νέα ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου «Η ΠΡΑΣΙΝΗ» Ομόνοια!

Επόμενο άρθρο

Ο Γιώργος Γραμμένος προετοιμάζεται - Η προεδρική θέση στο Δ/Σ και τα διαδικαστικά ζητήματα