Dark Mode Light Mode

3 χρόνια με αναστολή για το θάνατο του Τάκη Βελισσάρη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Τριμελές Καβάλας η εκδίκαση της υπόθεσης του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος στο κέντρο της πόλης με θύμα το συμπολίτη μηχανικό, Παναγιώτη – Τάκη Βελισσάρη.

Στον κατηγορούμενο, οδηγό του αυτοκινήτου που τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή. Με τον όρο, για 1 έτος να του αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης.

Κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Το περιστατικό υπενθυμίζεται πως έγινε στις 21/11/2022, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Βότση.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την έκθεση πραγματογνωμοσύνης και έτσι απέρριψε τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους, το περιστατικό προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του οχήματος. Κάτι για το οποίο επέμενε καθόλη τη διάρκεια της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης.

Η υπόθεση εκκρεμεί και στα πολιτικά δικαστήρια… Υποστήριξη της κατηγορίας έκανε ο δικηγόρος Ηλίας Μπαχάρης, συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Μωυσής Γιοκταρίδης. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του έντιμου προτέρου βίου.

Προηγούμενο άρθρο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας συμμετέχει στον εορτασμό των 100 χρόνων της Ιεράς Μητρόπολης

Επόμενο άρθρο

Με σφυρί και αμόνι