Dark Mode Light Mode

3 Εύκολοι Τρόποι για να Γίνεις πιο Κοινωνικός

Ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης είπε ότι οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και δεν είχε άδικο. Όλοι έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε ότι είμαστε μέλος, ότι ανήκουμε σε ένα σύνολο, μια ομάδα. Και αυτό ισχύει ακόμα και για εκείνους από εμάς που η γνωριμία με άλλους ανθρώπους φαντάζει εφιάλτης.

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που οδηγούν κάποιον να φοβάται να γνωρίσει νέους ανθρώπους: η πιθανότητα να μην υπάρξει συμπάθεια και ο φόβος της απόρριψης, της άσκησης κριτικής ή και χλευασμού.

Αν και πρόκειται για απολύτως φυσιολογικές ανησυχίες, το να κοινωνικοποιηθείς αξίζει τον κόπο και το άγχος, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσεις να βρεις τους ανθρώπους εκείνους με τους οποίους ταιριάζεις και θα μπορέσετε να γίνετε φίλοι και στήριγμα ο ένας για τον άλλο.

Αυτό το άρθρο, λοιπόν, είναι εδώ για να σε εξοπλίσει με 3 απλές ιδέες που θα κάνουν την διαδικασία τού να προσεγγίσεις ανθρώπους λίγο πιο εύκολη.

 

  1. Πρώτα μάθε ποιος είσαι

Ξεκινάμε με το πιο δύσκολο βήμα, αλλά είναι και αυτό που θα κάνει και την μεγαλύτερη διαφορά. Προσπάθησε να μιλήσεις με τον εαυτό σου και να καταλάβεις από πού πηγάζει ο φόβος τού να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και γιατί. Είτε βρεις την απάντηση είτε όχι, το να αρχίσεις να διαβάζεις βιβλία ψυχολογίας και να κλείσεις συνεδρίες ψυχοθεραπείας από το aftognosia.gr θα σε βοηθήσουν τόσο στο να καταλάβεις λίγο καλύτερα πώς λειτουργεί το μυαλό, η ψυχή σου, εσύ ο ίδιος, αλλά και να μάθεις να ενσωματώνεις στην καθημερινότητα μεθόδους για να καταπολεμήσεις συνήθειες και ασυνείδητες πράξεις που δεν σου επιτρέπουν να χαρείς την ζωή σου.

 

  1. Ακολούθησε τα ενδιαφέροντά σου

Όσο μεγαλώνεις είναι δύσκολο να γνωρίσεις ανθρώπους που να ταιριάζετε. Στο σχολείο υπήρχαν τόσοι συνομήλικοί σου και περνούσατε μαζί τόσες πολλές ώρες που συνήθως όλοι έβρισκαν τουλάχιστον έναν φίλο με τον οποίο ένιωθαν κοντά. Καθώς μεγαλώνουμε, όμως, γινόμαστε πιο απαιτητικοί και δεν αφιερώνουμε τον ελεύθερό μας χρόνο σε συμφοιτητές ή συναδέλφους που δεν συμπαθούμε. Ακόμα και ως ενήλικος, φυσικά, μπορείς να γνωρίσεις ανθρώπους αν γραφτείς σε ομάδες και συλλόγους δραστηριοτήτων που αγαπάς. Όποιο και αν είναι το πάθος σου, για παράδειγμα το τένις, το πλέξιμο, το θέατρο, η φωτογραφία, σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα που ασχολείται με αυτό.

 

  1. Και τι να πούμε;

 Αφού, λοιπόν, έχεις αποκτήσει το θάρρος να μιλήσεις σε ανθρώπους και έχεις βρεις πολλούς με τους οποίους έχεις τουλάχιστον ένα κοινό ενδιαφέρον μαζεμένους, θα πρέπει να βρεις κάτι να τους πεις. Αρχικά, θα μιλήσετε λίγο για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, το επάγγελμά σας και φυσικά την αγάπη σας για το κοινό χόμπι. Πέρα από αυτά, είναι καλό να φροντίζεις να μαθαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου. Διαβάζοντας τα άρθρα επικαιρότητας από ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ και άλλων φυσικών και διαδικτυακών εφημερίδων όχι μόνο μαθαίνεις τι συμβαίνει στον κόσμο και αναπτύσσεις την κρίση και τις απόψεις σου αλλά επίσης έχεις θέματα για συζήτηση. Μέσα από πολιτικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές και πολιτισμικές συζητήσεις θα μπορέσεις να καταλάβεις το ποιόν των ανθρώπων που έχεις απέναντί σου και να κρατήσεις εκείνους με τους οποίους δεν αποκλίνουν πολύ οι ηθικές αρχές σας — χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι θα συμφωνείτε στα πάντα.

Προηγούμενο άρθρο

Συνδυασμό μέτρων για την επίλυση του κυκλοφοριακού προτείνει ο Χρήστος Ποτόλιας

Επόμενο άρθρο

ΕΟΔΥ: 187 νέα κρούσματα στο Ν. Καβάλας