Dark Mode Light Mode

32 σε απολογία

Δάσκαλοι του Νομού Καβάλας επειδή ούτε ψήφισαν, ούτε εργάστηκαν στις 5 Νοέμβρη

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας ενημέρωσε χθες τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων αλλά και των νηπιαγωγείων ότι 32 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο Νομό μας πρέπει ως την προσεχή Παρασκευή να αιτιολογήσουν γραπτώς το ότι δεν προσήλθαν στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Πρόκειται για διαδικασία που έγινε την Δευτέρα 5 Νοέμβρη στην Καβάλα. Οι ίδιοι 32 εκπαιδευτικοί όφειλαν εφόσον δεν ήθελαν να λάβουν μέρος στις εκλογές, να το δηλώσουν. Σε αυτή τη περίπτωση ήταν υποχρεωμένοι εκείνη την μέρα να εργαστούν κανονικά δηλαδή να κάνουν μάθημα στις τάξεις τους.

Την Δευτέρα 5 Νοέμβρη δεν λειτούργησαν όλα τα δημοτικά σχολεία αλλά και τα νηπιαγωγεία του Νομού Καβάλας. Άπαντες οι εκπαιδευτικοί είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι εφόσον δεν λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, θα πρέπει να το δηλώσουν στην υπηρεσία. Προβλέπεται για αυτούς που δεν λαμβάνουν μέρος στις εκλογές (επειδή δεν θέλουν να ψηφίσουν) να εργαστούν κανονικά. Μετά την ψηφοφορία της 5ης Νοέμβρη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έψαξε το θέμα. Αυτό έγινε πρώτη φορά στην Καβάλα, αν και σε άλλες περιοχές έχει γίνει κατά το παρελθόν. Χθες λοιπόν η υπηρεσία βρήκε 32 αδικαιολογήτως απόντες από την ψηφοφορία που ουσιαστικά τους καλεί σε απολογία. Το έγγραφο που αναφέρονται τα συγκεκριμένα 32 ονόματα αναφέρει τα εξής: Παρακαλούνται οι Δ/ντές/ντριες, Προϊστάμενοι/ες των Σχολικών Μονάδων στις οποίες υπηρετούν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί, να ζητήσουν από τους εκπαιδευτικούς να αιτιολογήσουν εγγράφως τους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθαν στις υπηρεσιακές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ), ούτε προσέφεραν υπηρεσία στις θέσεις ευθύνης τους και να μας κοινοποιήσουν την αιτιολογία τους μέχρι την Παρασκευή 16-11-2012.

Οι δάσκαλοι που υπάρχουν στον κατάλογο των 32 εργάζονται σε δημοτικά σχολεία της Θάσου, της πόλης όπως επίσης της περιοχής Νέστου και Παγγαίου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο σχετικός κατάλογος αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι 32 αδικαιολογήτως απόντες να γίνουν γνωστοί ευρύτερα στον κλάδο τους αλλά και στην τοπική κοινωνία. Στην ψηφοφορία της 5ης Νοέμβρη υπήρχαν κι άλλοι απόντες όμως η υπηρεσία τους θεωρεί δικαιολογημένους αφού όλοι δήλωσαν εκ των προτέρων σοβαρό λόγο υγείας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κινδυνεύει η Ένωση;

Επόμενο άρθρο

Γιαννακίδης-Σιμιτσής μαζί στην Αθήνα