Dark Mode Light Mode

4 Έλληνες σε πλοίο 1800 ανθρώπων

Νωρίς σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το γνωστό μας από τις προηγούμενες αφίξεις του πολυτελές και εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο RIVIERA. Αυτό αναχώρησε το απόγευμα για τον επόμενο του προορισμό τη Μύκονο.

Αμέσως μετά την Μύκονο θα κατευθυνθεί στη Ρόδο, στο λιμάνι της Τουρκίας Κουσάντασι και η κρουαζιέρα ολοκληρώνεται στη Σαντορίνη. Το RIVIERA ξεκίνησε την καινούρια του κρουαζιέρα πριν από λίγες ημέρες από την Κωνσταντινούπολη. Έχει ίδιο αριθμό επιβατών όπως πάντα, 1140 περίπου και βέβαια τον ίδιο αριθμό πληρώματος, 750 άτομα. Ανάμεσα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους τέσσερις είναι οι Έλληνες. Δύο εργάζονται ως πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, ενώ δύο είναι οι επιβάτες στην κρουαζιέρα που είναι σε εξέλιξη.

Λόγω της κακοκαιρίας το πλοίο εφοδίασε τους επιβάτες όσους έκαναν βόλτα στο κέντρο της Καβάλας ακόμα και με ομπρέλες και ζεστά ροφήματα. Κάποιοι από αυτούς φορούσαν γάντια και κασκόλ, φοβούμενοι τον καιρό. Άλλοι αντίθετα ήταν ντυμένοι σπορ και πολλοί πολύ καλοκαιρινά. Οι επιβάτες του RIVIERA, είναι στην πλειοψηφία τους αμερικανοί, προέρχονται πάντως από κάθε σημείου του πλανήτη. Υπάρχουν ευρωπαίοι, νοτιοαφρικανοί, αφρικανοί κ.λ.π. Είναι επιβάτες όλων των ηλικιών. Εκμεταλλεύτηκαν τον ελεύθερο χρόνο τους, έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης. Πολλοί εντοπίστηκαν στην αγορά ή σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λίγη ώρα μετά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου γέμισαν με επιβάτες του πλοίου 16 τουριστικά λεωφορεία τα περισσότερα από τα οποία κατευθύνθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, απ όπου επέστρεψαν το μεσημέρι.

Οι επιβάτες του πλοίου που προτίμησαν να μείνουν στην Καβάλα, είχαν όλοι στα χέρια τους χάρτες του κέντρου που τους είχε προμηθεύσει με πρωτοβουλία της η Δημοτική Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Οι οδηγοί ταξί που περίμεναν για δουλειά έξω από το χώρο που έδεσε το κρουαζιερόπλοιο, μοίρασαν και δικά τους έντυπα, με πληροφοριακό υλικό για την Καβάλα, έντυπα που εκτύπωσε το EUROTAXI.

Το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, είναι το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο γι΄ αυτή την εβδομάδα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται από Πέμπτη έως Κυριακή 4 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ολοκληρώνεται η φετινή περίοδος.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κομματικά στελέχη & συνεργαζόμενοι θα στελεχώσουν τα βουλευτικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Επόμενο άρθρο

Δυσαρεστημένοι oι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ με χθεσινή απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης