Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σχολίασε χθες την κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Σύμφωνα με τον αριθμό των ασθενών νωρίς το πρωί της Δευτέρας (17/1). Μίλησε επίσης για τους 4 επιπλέον γιατρούς που ενισχύουν το Νοσοκομείο μέσω της διαδικασίας επίταξης.
Αρχικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε:
«Βλέποντας σήμερα (χθες) το πρωί τα στοιχεία, η εβδομάδα δεν ξεκινά καλά. Την Κυριακή έγιναν 10 εισαγωγές νέων ασθενών. Έτσι σήμερα (χθες) το πρωί φθάσαμε στους 37 ασθενείς στον 5ο όροφο στην κλινική covid. Στη ΜΕΘ οι ασθενείς έγιναν πάλι 7 από 6 που ήταν την Κυριακή το πρωί. Όπως αντιλαμβάνεστε ο ιός είναι εδώ ακόμη.
Θα πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλάξουμε αυτό που προσπαθούμε εδώ και μεγάλο διάστημα. Με τα μέσα ατομικής προστασίας, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις, φορώντας τη μάσκα μας. Ο ιός είναι εδώ και είναι επικίνδυνος. Να σας πω επίσης ότι το εμβολιαστικό κομμάτι πάει αρκετά καλά. Έχουμε τρίτες δόσεις πολλές. Η συμμετοχή των παιδιών αρκετά ικανοποιητική. Στους άνω των 60 ετών είχαμε πρώτες δόσεις αλλά όχι πολλές. Καλώ έστω και σήμερα όσοι είναι άνω των 60 και δεν το αποφάσισαν, να το αποφασίσουν.
Για να αποφύγουν και το πρόστιμο των 100 ευρώ. Οι περισσότεροι που κάνουν την πρώτη δόση στο Νοσοκομείο είναι μαθητές. Για τους άνω των 60 που έχουν λόγους να μην εμβολιαστούν υπάρχει σχετική επιτροπή σε κάθε υγειονομική περιφέρεια. Στέλνονται τα αποδεικτικά έγγραφα μέσω του ιατρού κάθε πολίτη κι η επιτροπή αποφασίζει. Η διαδικασία γίνεται σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα κάθε πολίτη και δεν περιλαμβάνει δια ζώσης διαδικασία. Η επιτροπή βλέπει τα δικαιολογητικά κάθε συμπολίτη, αυτά που τίθενται υπόψη τους».
Για τους ιδιώτες γιατρούς που επιτάχθηκαν και εργάζονται στο Νοσοκομείο είπε:
«Μέσω της επίταξης των ιατρών το Νοσοκομείο Καβάλας επωφελήθηκε με 4 γιατρούς. Ήρθαν στο Νοσοκομείο δύο πνευμονολόγοι και δύο αναισθησιολόγοι. Η επίταξη κάθε γιατρού αφορά διάστημα ενός μήνα. Για 15 μέρες εργασίας και κάποιες εφημερίες που τις αποφασίζει ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
Οι δύο πνευμονολόγοι είναι από την Καβάλα. Οι δύο αναισθησιολόγοι από τη Θεσσαλονίκη. Σαν Νοσοκομείο Καβάλας δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους. Έχουμε 5 μόνιμους. Αλλά κάθε βοήθεια δεκτή. Σχετικά με τους πνευμονολόγους. Η ασθένεια αυτή είναι κυρίως των πνευμονολόγων.
Υπάρχει προσωπικό στο Νοσοκομείο που έχει κουραστεί δύο χρόνια τώρα με την πανδημία. Η βοήθεια με τους δύο επιπλέον πνευμονολόγους θα είναι ουσιαστική. Από πλευράς νοσηλευτών, άνοιξε η πλατφόρμα της 4ης ΥΠΕ. Εξετάζονται οι αιτήσεις και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είναι κοντά μας».
Σε ερώτηση για το πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από covid, ασθενείς του Νοσοκομείου, είπε:
«Από τον Φεβρουάριο του 2020 που ανέκυψε το πρόβλημα του κορωνοϊού, στο Νοσοκομείο μας έχουμε περίπου 400 θανάτους».