Dark Mode Light Mode

40 χρόνια φεστιβάλ της ΚΝΕ

40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος για το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Η πόλη της Καβάλας συνεχίζει αυτή την παράδοση, οργανώνοντας και φέτος εκδηλώσεις που θα κρατήσουν δύο ημέρες. Την πρώτη θα γίνουν στο πάρκο Φαλήρου. Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων έχει ιδιαίτερη σημασία αφού αναφέρεται στην επέτειο «70 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ».
Χθες δύο εκπρόσωποι της ΚΝΕ έδωσαν συνέντευξη τύπου. Είπαν ότι για την Καβάλα το 40ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, είναι ξεχωριστό, ακριβώς επειδή συμπληρώνονται 4 δεκαετίες αυτών των εκδηλώσεων.
«Πολλαπλασιάζουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας. Οι νέοι να έρθουνε μαζί μας, ν΄ ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα», είπαν οι εκπρόσωποι της ΚΝΕ Καβάλας, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων .
Την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη στο πάρκο Φαλήρου οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7.30 το απόγευμα. Θα υπάρξουν συναυλίες από δύο νεανικά συγκροτήματα, συναυλία με το γνωστό τραγουδιστή Χρήστο Θηβαίο, ενώ από μουσικής πλευράς η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.
Από πολιτικής πλευράς το ίδιο βράδυ θα γίνει ομιλία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους της κεντρικής επιτροπης του ΚΚΕ, επί σειρά ετών βουλευτή του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στο χώρο του πάρκου Φαλήρου θα υπάρχει έκθεση με την ιστορία του φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Σαράντα χρόνια φεστιβάλ. Θα λειτουργήσει παιδότοπος, όπου θα υπάρχει τηλεσκόπιο και τα παιδιά θα διασκεδάζουν ακούγοντας παραμύθια.
Πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχουνε οι εκδηλώσεις την επόμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, που θα γίνουν από τις 7.00 το απόγευμα. Είναι εκδηλώσεις για να τιμηθεί η επέτειος των 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας, από το ΕΛΑΣ.
Στις 7.00 το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου θα συγκεντρωθούν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις στη Δεξαμενή και θα ακολουθήσει κεντρικής περίπατος μέχρι την πλατεία Ομονοίας, όλη τη διαδρομή που ακολούθησε πριν από 70 χρόνια η ομάδα του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσε την Καβάλα.
Στην πλατεία θα γίνει αναπαράσταση της παράδοσης της πόλης στον ΕΛΑΣ και θ΄ ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μια Γαλάζια Σημαία λιγότερη στη Θάσο

Επόμενο άρθρο

Επιστολή προέδρου Eurotaxi Καβάλας