Dark Mode Light Mode

Ένα διαφορετικό «ταξίδι εξοικείωσης» (fam trip) σε Καβάλα και Θάσο

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της ΟΛΚ ΑΕ, να εδραιώσει την πόλη της Καβάλας ως ένα σημαντικό προορισμό για τους επιβάτες Κρουαζιέρας και σε συνεργασία (για πρώτη φορά) με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε ένα «ταξίδι εξοικείωσης» (fam trip) στις 15-19/09/2024, εστιασμένο στις ανάγκες των σχετικών επισκεπτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών ομίλων κρουαζιέρας εκπροσωπώντας δεκαπέντε επιμέρους εταιρείες του χώρου. Η διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία αφορούσε αφενός στο Λιμάνι της Καβάλας και την πόλη, αφετέρου σκόπευε στην ανάδειξη και αξιοποίηση αξιοθέατων στην ευρύτερη περιφέρεια ΑΜΘ, έναν προορισμό σχετικά άγνωστο για τους ξένους επισκέπτες.

Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν σε βασικά αξιοθέατα του προορισμού, όπως την πόλη της Καβάλας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Αμφίπολη, τον υδροβιότοπο του ποταμού Νέστου, την παλιά πόλη της Ξάνθης, τις παραλίες της Νέας Περάμου και της Κεραμωτής, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε μια σύντομη επίσκεψη στην Θάσο, παράλληλα απέκτησαν την εμπειρία της τοπικής γαστρονομίας με προϊόντα που προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Η συνολική εμπειρία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και προσδοκίες για μελλοντική συνεργασία των εταιρειών με τον Οργανισμό. Καταληκτικά, η ΟΛΚ ΑΕ, σε αγαστή και έμπρακτη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς, συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειες της για να σηματοδοτήσει την Καβάλα έναν προορισμό φιλόξενο και ασφαλή για τους επισκέπτες κρουαζιέρας.

Από τη Διοίκηση της Ο.Λ.Κ  Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο

Ανήλικος διέρρηξε κατοικία, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και δύο χρυσές λίρες

Επόμενο άρθρο

Ο Κόκκορης στο ΑΟΚ-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου