Dark Mode Light Mode

5 μήνες για απόπειρα διάρρηξης κατοικίας στην Καβάλα

Ταυτόχρονα συνεδρίασαν χθες το Μονομελές και το Τριμελές Καβάλας. Στο Μονομελές υπήρχαν πολλές υποθέσεις ιδιωτών πολεοδομικών παραβάσεων. Υπήρχαν περιπτώσεις επικίνδυνων κτισμάτων στα οποία οι ιδιοκτήτες τους είτε δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες, είτε τις έκαναν με καθυστέρηση. Στη συνεδρίαση παρευρίσκονταν και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Κυριαζίδης, προφανώς για να καταθέσει ως μάρτυρας σε μια από αυτές τις πολεοδομικές υποθέσεις.

Στο Τριμελές οι υποθέσεις ήταν λιγότερες. Σε μία από αυτές 42χρονος Ρομά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή για απόπειρα διάρρηξης. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού (στην Καβάλα) και περιέγραψε το περιστατικό. Τον Νοέμβρη του 2016 βρίσκονταν στο σπίτι του κι άκουσε θόρυβο από την αυλή. Είδε δύο άτομα που «… σκόπιμα έκαναν θόρυβο για να βεβαιωθούν ότι μέσα στο σπίτι δεν ήταν κανείς. Όταν με είδαν στο παράθυρο έφυγαν». Το περιστατικό καταγγέλθηκε κι ύστερα από λίγη ώρα οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν. Ο πρώτος καταδικάστηκε στο αυτόφωρο, ο δεύτερος χθες (μετά από έφεση). Αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι ήταν ο γιος του, που έχει συστηματικά απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Ο παθών αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Το δικαστήριο του επέβαλε την προαναφερθείσα ποινή, μικρότερη κατά 3 μήνες από την πρωτόδικη.

Χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας βρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης. Έλαβε προθεσμία για να καταθέσει σε έρευνα που κάνει το Πταισματοδικείο μετά από εισαγγελική παραγγελία. Αφορά καταγγελία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για παιχνίδια παιδικών χαρών που φέρονται να έχουν χαθεί. Στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου ο κ. Μιχαηλίδης έλεγε ότι τα παιχνίδια υπάρχουν κι είναι ξεχασμένα σε δημοτική αποθήκη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δεν άλλαξε η πρόεδρος των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων

Επόμενο άρθρο

Πιο αργά οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς