Dark Mode Light Mode

500 και πλέον τρακτέρ στη διασταύρωση Χρυσούπολης

Μετά τις 12.00  το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της Χρυσούπολης, στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης, περισσότερα από 500 τρακτέρ αγροτών από την επαρχία Νέστου. Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση τρακτέρ και στο άλλο άκρο του νομού, δηλαδή στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα.

Οι αγρότες του νομού Καβάλας βγαίνουν στους δρόμους, σε μία κινητοποίηση που έχει μαζικότητα, σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή.

Βρίσκονται σε συνεννόηση με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας. Είναι αποφασισμένοι, ενωμένοι και έτοιμοι για κινητοποιήσεις. Τι κινητοποιήσεις θα κάνουν θα το συζητήσουν στις συνελεύσεις που ήδη άρχισαν από χθες το απόγευμα κι όπως λένε οι εκπρόσωποί τους θα είναι κινητοποιήσεις που θα ενώνουν τους αγρότες κάθε νομού.

Ας δούμε τι έγινε χθες το μεσημέρι. Η τροχαία Καβάλας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τη συγκέντρωση των τρακτέρ στον κόμβο της Χρυσούπολης, αλλά εκτός από την τροχαία, στο σημείο έφτασε τουλάχιστον μία διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αγρότες οδήγησαν τα τρακτέρ σε διασταύρωση. Ήταν αγρότες αποφασισμένοι, μεγάλης και μικρής ηλικίας. Εκεί βρέθηκε ο επικεφαλής – εκπρόσωπος του συντονιστικού, Γιάννης Πασαλίδης, που μιλούσε στο τηλέφωνο με τους συναδέλφους του αγρότες της επαρχίας Καβάλας, που την ίδια ώρα συγκέντρωσαν τα τρακτέρ τους στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα.

Οι πρώτοι που επισκέφθηκαν τους αγρότες και εκδήλωσαν συμπαράσταση ήταν ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης.

Ο Γιάννης Πασαλίδης που μίλησε στους δημοσιογράφους είπε: «Εντείνουμε τον αγώνα μας, με μεγάλη συμμετοχή. Έχουμε προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Πρέπει να γίνουν πράξη οι περσινές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. Εμείς σκοπεύουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση κι όχι την κοινωνία. Δεν ξέρουμε ακόμα ποια μορφή θα έχει η κινητοποίησή μας, θα αποφασίζουμε πάντως όλοι μαζί».

Μεταξύ των αγροτών υπήρχε ενθουσιασμός, μεγάλη συμμετοχή και όπως έλεγαν οι αγρότες του Νέστου, στόχο έχουν να συγκεντρώσουν στη διασταύρωση Χρυσούπολης, ακόμη περισσότερα τρακτέρ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επίσημη ανακοίνωση της NEL

Επόμενο άρθρο

Αρχίζει το έργο στο κέντρο της πόλης