Dark Mode Light Mode

64 μαθητές και 3 καθηγητές – Πραγματοποιούν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής

Σήμερα οι μαθητές του 4ου γυμνασίου Καβάλας πραγματοποιούν πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Κυκλοφορώ με ασφάλεια με το ποδήλατό μου». Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου Ευριπίδης Παπάζογλου, κάθε χρόνο υλοποιούνται προγράμματα υγείας, μετά τη λήξη των μαθημάτων και με τη βοήθεια των καθηγητών, οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά και πέρα του ωραρίου διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν τους μαθητές για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τους μαθαίνουν τα σήματα κυκλοφορίας και τους βοηθούν να αποκτήσουν ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά.

Κάθε χρόνο οι μαθητές των σχολείων και με τη συνεργασία του τμήματος τροχαίας Καβάλας, πραγματοποιούν δράσεις και διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς. Πρόκειται για ενημερωτικό υλικό το οποίο έχουν επεξεργαστεί κι ετοιμάσει οι ίδιοι οι μαθητές, δημιουργώντας κολάζ και χρησιμοποιώντας σκίτσα προερχόμενα από το διαδίκτυο, ενώ συμπληρώνουν και τις δικές τους απόψεις. Έτσι προτρέπουν τους οδηγούς να τηρούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες ασφαλείας.

Η φετινή δράση έχει σχέση με το ποδήλατο και την ασφαλή χρήση του ώστε οι ποδηλάτες να είναι περισσότερο προσεκτικοί. 64 μαθητές μετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, στηριζόμενοι από 3 καθηγητές του 4ου γυμνασίου, τον κ. Παπάζογλου, την κ. Δημητριάδου και την κ. Παπαδοπούλου. Η εξέλιξη του προγράμματος περιλαμβάνει δίωρη εκπαίδευση στη διάρκεια της εβδομάδας με τη συνεργασία του διοικητή τροχαίας κ. Τσομπάνογλου και με την παρουσία αστυνομικού οργάνου στο σχολείο για την ενημερωτική προβολή βίντεο. Οι μαθητές επίσης θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή στην Καστοριά και στα Ιωάννινα, προκειμένου να συλλεχθούν πληροφορίες από τις κατά τόπους διοικήσεις της τροχαίας. Έτσι οι μαθητές θα καταφέρουν να συγκρίνουν τις συνθήκες και τις δράσεις των πόλεων επί των κυκλοφοριακών ζητημάτων.

Με απόλυτη συνείδηση μετέχουν στα προγράμματα οι μαθητές, παρακολουθώντας τη διαδικασία και μάλιστα δημιουργείται δυσκολία αφού το ενδιαφέρον είναι τόσο αυξημένο, ώστε ο αριθμός των καθηγητών δεν επαρκεί.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκαθαρίζει η Διεύθυνση Υγείας: «Καμία ανησυχία για το νερό της Ελευθερουπόλεως»

Επόμενο άρθρο

Πάμε όλοι «Αλεξάνδρα Δήμογλου» - Η Ενωση αύριο με Αγία Παρασκευή