Dark Mode Light Mode
Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί
65 γιατροί της Καβάλας κατέθεσαν αγωγή σε ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΕΟΠΥΥ
Απόντες οι 3 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

65 γιατροί της Καβάλας κατέθεσαν αγωγή σε ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΕΟΠΥΥ

Εξήντα πέντε γιατροί του Νομού Καβάλας, όλοι μέλη του Ιατρικού Συλλόγου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αναφορικά με τα οφειλόμενα προς αυτούς ετών 2010, 2011, από τα ασφαλιστικά ταμεία ΕΟΠΥΥ, ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ. Προηγήθηκε μία μακρά διαδικασία συνεννοήσεων, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον των γιατρών και κατάλληλοι νομικοί χειρισμοί από τη δικηγόρο Καβάλας που χειρίζεται την υπόθεση, Κορίνα Λυμπεροπούλου. Αποφασίστηκε ν΄ ακολουθεί η οδός που ακολούθησαν οι ιατρικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, οι οποίοι τελικά γι΄ αυτήν την προσφυγή διάλεξαν το διοικητικό εφετείο Αθηνών, για την κατάθεση των αγωγών τους.

Υπάρχουν πάντως κι εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που τελικά αυτό το δικαστήριο κρίνει ότι είναι αναρμόδιο γι΄ αυτήν την υπόθεση. Ο προσδιορισμός πάντως εκδίκασης της υπόθεσης δεν αναμένεται νωρίτερα της διετίας ενώ όπως σημειώνει η κυρία Κορίνα Λυμπεροπούλου που ενημέρωσε γραπτώς τους 65 γιατρούς, για το διάστημα αυτό οφείλονται τόκοι που για το δημόσιο ανέρχονται σε 6% ετησίως. Από την άλλη πλευρά σημειώνει η κα Λυμπεροπούλου, κάθε γιατρός είναι ελεύθερος να αποδέχεται ή όχι την εξωδικαστική εξόφληση των οφειλών του, είτε αυτοί είναι πλήρης, είτε μειωμένοι, συμπληρώνοντας προς το σκοπό αυτό τις σχετικές φόρμες στο διαδίκτυο, ειδικότερα δε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

Η Κ. Λυμπεροπούλου χειρίζεται την υπόθεση εδώ και πολλούς μήνες. Απ΄ ότι φαίνεται το τοπίο πρόσφατα ξεκαθάρισε, με τη συγκεκριμένη αγωγή που κατατέθηκε. Μόνο που οι γιατροί θα πρέπει να είναι αρκετά υπομονετικοί καθώς αυτού του είδους οι δικαστικές προσφυγές θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο απ΄ ότι μία ποινική υπόθεση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας υποστηρίζει επιστημονική εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο LUCY, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκέμβρη 2012. Οργανώνεται από τη 3η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ίδιο τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

Θέματα που θα συζητηθούν:

-Η διερεύνηση του υπογόνιμου ζευγαριού

-Λοίμωξη και τραχιλικές δυσπλασίες.

-Η αξία του υπερηχογραφήματος την 12η, 22η και 32η εβδομάδα της κύησης.

Εισηγητές είναι γιατροί από την 3η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί

Επόμενο άρθρο

Απόντες οι 3 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ