Dark Mode Light Mode

6η Ποδηλατική Διοργάνωση Brevet Philippi: Ποδηλατώντας για το Περιβάλλον στις 21 Σεπτεμβρίου 2024

Το 6ο κατά σειρά Brevet Φιλίππων βρίσκεται προ των πυλών. Η ποδηλατική διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας“Οψόμεθα εις Φιλίππους”, έρχεται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων.

Οι συμμετέχοντες αθλητές καλούνται να διανύσουν συνολικά 210 χλμ με τα ποδήλατα τους διασχίζοντας κατά σειρά τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου, με τερματισμό την κεντρική πλατεία (Πελεκανίδη) των Κρηνίδων, όπου θα τους περιμένουν πεντανόστιμες τοπικές γεύσεις και ροφήματα, μια πληθώρα μουσικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, live μουσική, χορός και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το φετινό θέμα της διοργάνωσης, “Κλίμα και Κλιματική Αλλαγή”, είναι μια υπενθύμιση και επίκληση προς την ίδια την κοινωνία για την ανάληψη αποφασιστικής δράσης σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το κλίμα του πλανήτη αλλάζει και η αλλαγή είναι ανθρωπογενής. Ο ποδηλάτης, του φετινού εικαστικού μας, συμβολίζει αυτή τη μετάβαση από την κατάχρηση του πλανήτη και τον πόρων του σε έναν κόσμο ονειρικό όπου άνθρωπος και περιβάλλον συνυπάρχουν αρμονικά και αλληλοστηρίζονται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

7.30 – 8.30 | Άνοιγμα Γραμματείας

8.30 – 9.30 | Εκκίνηση Αθλητών

10.00 -12.00 | Λειτουργία Checkpoint Κοκκινογείων (Σημείο -> Γυναικείος Συνεταιρισμός Κοκκινογείων)

12.00 -17.00 | Λειτουργία Checkpoint Αμφίπολης (Σημείο -> Λέων Αμφίπολης)

14.00 -21.00 | Λειτουργία Checkpoint Ελευθερούπολης (Σημείο -> Πλατεία Ταξί)

15.00 – 22.00 | Λειτουργία Checkpoint Κρηνίδων (Σημείο ->Πλατεία Πελεκανίδη, Κρηνίδες).

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

17.00 – 23.30 | Τελετή Λήξης (Σημείο ->Πλατεία Πελεκανίδη, Κρηνίδες).

| Παρουσίαση | Σταυρούλα Δράμογλου, ΗθοποιόςΣκηνοθέτης, Θεατρoλόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας  “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

17.00 | Ζωντανή Κουζίνα για τους αθλητές από τον chef Ξενοφώντα Μπάρτζο με προϊόντα των χορηγών εταιρειών “Meat and Food” και μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οινοποσία από τον χορηγό “Οινοποιείο Nico Lazaridi” και τραπέζι γεύσεων με εδέσματα από τους χορηγούς “Φούρνους Φελλαχίδη” και “Χρυσανθίδη”.

19.00 | Τραγούδια από τη χορωδία ΑμΕΑ (“Με..νού” Δράμας)

21.00 |Συναυλία με το μουσικό σχήμα “Αργαλειός”

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα της ποδηλατικής διοργάνωσης περιλαμβάνει διάφορες παράλληλες δράσεις για μικρούς αλλά και μεγάλους, με εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά εργαστήρια σχετικά με το ποδήλατο, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την ιστορία του τόπου.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

  1. Ποδηλατοβόλτα από την Ιστορίαστην Προϊστορίααπό την Εθελοντική Ομάδα Ποδηλατων “WishWheelWin (Πεταλιές με Στόχο και Σκοπό)”του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας. ( WishWheelWin )

Αφετηρία: Πάρκινγκ του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων

Τερματισμός: Πλατεία Κρηνίδων (Πελεκανίδη)

Η ποδηλατοβόλτα ξεκινάει από τις Κρηνίδες με προορισμό την Ορθόπετρα (Ντικιλί Τας), ένα ποδηλατικό ταξίδι από την ιστορία στην προϊστορία της περιοχής μας. Αφετηρία της είναι το parking του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων και τερματισμός η Πλατεία Πελεκανίδη όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να παρακολουθήσετε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Brevet Φιλίππων.

Η ποδηλατοβόλτα αφορά στη διαδρομή 2.3 χλμ (μαζί με την επιστροφή) με στάση στην Ορθόπετρα. Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν άτομα ηλικίας 6 ετών και άνω με τα δικά τους ποδήλατα. Οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους ή συμπληρώνοντας μια Υπεύθυνη Δήλωση την ίδια ημέρα για τη συμμετοχή τους στην ποδηλατοβόλτα. Στόχος αυτής της όμορφης δράσης είναι να μας ταξιδέψει στη γύρω περιοχή και να μας ευαισθητοποιήσει σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

Για την ορθότερη διοργάνωση της δράσης προτείνεται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν τα ατομικά μέτρα προστασίας (κράνος, γάντια κλπ).

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων | 40 άτομα

Ηλικία | 6 ετών και άνω

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ώρα | 17.00 – 18.00

Πάρκινγκ του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων

 

Δηλώστε συμμετοχή ->ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

  1. «Προστατεύω τον πλανήτη, θέλω έναν όμορφο κόσμο» μέσα από το Παραμύθι από την ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού “Οι Παραμυθάδες” και την εικαστικό Εριέττα Γραμμένου (ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ)

Υπεύθυνη Δράσης: Ελένη Ιωαννίδου, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα Εις Φιλίππους»

«Ο πλανήτη μας, έχει δεχτεί καταστροφικές συνέπειες εξαιτίας της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Οι άνθρωποι δεν τον φροντίζουν, δεν τον προστατεύουν. Τα ζώα τον έχουν εγκαταλείψει. Βρίσκεται, πλέον, σε απόγνωση!! Οι μόνοι που μπορούν να τον σώσουν είναι οι  φίλοι του, οι ποδηλάτες. Κάποιος, λοιπόν, από αυτούς, ξεκινάει ένα ταξίδι στον ουρανό, στα δάση και στις θάλασσες για να φέρει πίσω στον τόπο τους, τα τρομαγμένα ζώα. Λένε, πως τα έχουν κρύψει πολύ καλά οι Παραμυθάδες!!!  Όταν ο ποδηλάτης τα ανακαλύψει και τους ζητήσει να επιστρέψουν εκεί όπου ζούσαν πρώτα, ποιους όρους θα του θέσουν;»

Οι αγαπημένοι μας φίλοι που θα συμμετάσχουν, αρχικά, θα  διακοσμήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά τη μάσκα τους, η οποία θα παριστάνει έναν από τους τρεις ήρωες που θα υποδυθούν κατά τη διάρκεια του θεατρικού δρώμενου. Στη συνέχεια, οι Παραμυθάδες θα τους παρασύρουν σε τρεις παραμυθένιους κόσμους, του ουρανού, του δάσους και της θάλασσας.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό δράσεων με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας, της δημιουργικότητας, την ανάπτυξη λόγου και επιχειρημάτων, την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, την απόλαυση που προσφέρουν τα παραμύθια, και το σημαντικότερο, τη χαρά της συνεργασίας και του ομαδικού παιχνιδιού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων | 40 άτομα

Ηλικία | 5 έως 12 ετών

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ώρα | 17.00 – 19.00

Πλατεία Κρηνίδων (Πελεκανίδη)

 

Δηλώστε συμμετοχή ->ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

  1. Δημιουργική Ανακύκλωση: Μεταμορφώνοντας παλιά ρούχα σε ελπίδα για έναν καλύτερο πλανήτη από τηνNorthern Lights Aid (NLA), μια ελληνική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Καβάλα, Ελλάδα και επικεντρώνεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των προσφύγων που διαμένουν σήμερα στη χώρα. (Northern Lights AID)

Το εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης υλικών από τη Northern Lights Aid έχει σκοπό να φέρει κοντά το κοινό με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, δίνοντας έμφαση στη θετική επίδραση που έχει η ανακύκλωση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το εργαστήριο επανάχρησης, που θα υλοποιήσουμε, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε πώς να επαναπροσδιορίσετε δημιουργικά τα χρησιμοποιημένα ρούχα και διάφορα άλλα υλικά αγαθά* μετατρέποντας τα σε μοναδικά έργα τέχνης. Μέσα από μια σειρά πρακτικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν καινοτόμες τεχνικές ώστε να μετατρέψουν τα καθημερινά αντικείμενα σεβιώσιμες καλλιτεχνικές δημιουργίες, προωθώντας την περιβαλλοντική συνείδηση ​​και ενθαρρύνοντας όλους να φροντίζουν τη μητέρα γη.

Σας περιμένουμε για μια διασκεδαστική και εμπνευσμένη εμπειρία που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με τη δέσμευση για την προστασία του πλανήτη μας και τη μείωση των απορριμμάτων!

*Όλα τα υλικά παρέχονται από την Northern Lights Aid.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων | 20 άτομα

Ηλικία | 6 έως 17 ετών

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ώρα | 18.00 – 20.00

Πλατεία Κρηνίδων (Πελεκανίδη)

 

Δηλώστε συμμετοχή ->ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

  1. Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Lumen” (20′) της Ειρήνης Τζούλια και Συζήτηση με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας από τον ΦΟΚ

 

Ώρα προβολής: 20:00, Διάρκεια 20

Η μικρού μήκους ταινία “Lumen”της Ειρήνης Τζούλια αφορά στην πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Η σκηνοθέτης, κόρη θύματος και διασωθείσα η ίδια, μας συγκινεί και περνά από την προσωπική σφαίρα στη συλλογική ενσυναίσθηση, αποδίδοντας σεβασμό στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Η σκηνοθεσία λιτή, με ευαισθησία, με μια φωτογραφία που καθρεφτίζει τη βία της φωτιάς και την ακινησία των συνεπειών της. Πέρα από την καταγραφή της τραγικής καταστροφής, η ταινία αποκαλύπτει τη δύναμη της εικόνας να αποτυπώνει και να προξενεί συναισθήματα και σκέψεις.

Η σκηνοθέτης θα μοιραστεί την ταινία της μαζί μας ως προσωπική μαρτυρία και ως έργο τέχνης, για μια σφοδρή περιβαλλοντική καταστροφή, που δρα επιβαρυντικά ως προς την κλιματική κρίση και τις ζωές μας και δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Στο τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας.

 

Σκηνοθέτης: Ειρήνη Τζούλια

Η Ειρήνη Τζούλια σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και Θεωρία του Κινηματογράφου στο Université Paris 3 (Master) και Université Paris 10 (PhD), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Ωνάση. Το «Lumen» είναι η πρώτη της μικρού μήκους ταινία.

Περισσότερα εδώ ->ελculture || “Lumen”της Ειρήνης Τζούλια

Συζήτηση: Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, με παρουσία της Ειρήνης Τζούλια (Σκηνοθέτης)

Περισσότερα εδώ ->ΦΟΚ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων | 20 άτομα

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ώρα | 20.00 – 21.00

Πλατεία Κρηνίδων (Πελεκανίδη)

 

Δηλώστε συμμετοχή ->ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Μπορείτε να δείτε το σύνολο των δράσεων στη σελίδα του brevetphilippi.com ->Παράλληλες Δράσεις || Brevet Φιλίππων 2024

 

Διοργάνωση

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Τεχνική Υποστήριξη

Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

 

Μεγάλοι Υποστηρικτές

Όμιλος Kourtidis Group

Tuvunu (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.)

 

Συνεργαζόμενοι φορείς

Δήμος Καβάλας

Δήμος Προσοτσάνης

Δήμος Αμφίπολης

Δήμος Παγγαίου

Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων

 

Αρωγοί

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου

Γυναικείος Παραγωγικός Συνεταιρισμός Κοκκινογείων Δράμας

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «το ΔΥΣΩΡΟ»

Ελληνικός Ορειβατικός – Χιονοδρομικός Σύλλογος Πρώτης Σερρών

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

Northern Lights Aid (NLA)

WishWheelWin (πεταλιές με στόχο και σκοπό)

Χορωδία ΑμΕΑ (“Με..νού” Δράμας)

Πολιτιστικός Σύλλογος Αλιστράτης

Πολιτιστικός Σύλλογος Δραβήσκου

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολόφου

Πολιτιστικός Σύλλογος Βιτάστας

 

Μεγάλοι Χορηγοί

Οινοποιείο “Nico Lazaridi”

Οικογένεια Δεληγιάννη

ΑΣΟΠ – Το Ελληνικό Ρόδι

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ3

ΕΡΤ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΡΤ ΣΕΡΡΕΣ

Marketing Greece

ΠΡΩΙΝΗ εφημερίδα

ΠΡΩΙΝΗ ραδιόφωνο

Citypedia

Kavala Post

Κavala Portal

CENTER TV

Ena Channel

Εna Radio

Kavala News

Kavala News Radio

Kavala Sports

Η Θασιακή

Star Βορείου Ελλάδος

Kavala Point

Παραπολιτικά

Ξυράφι

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ Δράμας

 

Ακολουθήστε το Brevet Philippi στα social media:

Facebook

Instagram

Youtube

Προηγούμενο άρθρο

Ο Χρήστος Ποτόλιας εύχεται καλή σχολική χρονιά μέσω «αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής»

Επόμενο άρθρο

Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας στο παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας