Dark Mode Light Mode

6ο Brevet Philippi το Σάββατο 21 Σεπτεµβρίου στην περιοχή της Καβάλας, Δράµας και Σερρών

Το Σάββατο 21 Σεπτεµβρίου 2024, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους” διοργανώνουν το 6ο Brevet Philippi στην περιοχή της Καβάλας, Δράµας και Σερρών.

Η βραβευμένη, με Tourism Award 2019, ποδηλατική διοργάνωση ξεκινά από τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και καταλήγει στην κεντρική πλατεία των Κρηνίδων (Πελεκανίδη), όπου οι ποδηλάτες τερματίζουν μεταξύ 15.00 – 23.30.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει διάφορες παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς αλλά και μεγάλους, με εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά εργαστήρια σχετικά με το ποδήλατο, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την ιστορία του τόπου.

Κάθε χρόνο περίπου 150 αθλητές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη διασχίζουν 210 χιλιόµετρα ΙΣΤΟΡΙΑΣ 8.000 ετών µε ποδήλατα μέσα από τη φύση. Συγκεκριμένα αφορά στη διάσχιση 20 τοπικών οικισμών και 7 δήμων (Δήμος Καβάλας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Νέας Ζίχνης) ενώνοντας μοναδικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά μνημεία, με τους αρχαιολογικούς χώρους των Φιλίππων και της Αμφίπολης να ξεχωρίζουν.

To BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ – BREVET PHILIPPI έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.

Η φετινή θεματική της διοργάνωσης, “Κλίμα και Κλιματική Αλλαγή” είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και πώς αυτό απειλείται καθημερινά εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Ο ποδηλάτης συμβολίζει τη μετάβαση από έναν πλανήτη κατεστραμμένο και πληγωμένο που φωνάζει για βοήθεια σε έναν κόσμο ονειρικό και ουτοπικό έχοντας για συντροφιά του τα όμορφα βουνά, τα ανθισμένα λουλούδια και τις πεδιάδες γεμάτες σπαρτά.

To Brevet Φιλίππων δεν είναι απλώς μια ποδηλατική διοργάνωση, αλλά μια ευκαιρία να προάγουμε, μέσω του αθλητισμού, τη βιώσιμη κινητικότητα, να ενισχύσουμε την κοινωνική ευαισθησία και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΛΗΞΗΣ: Πλατεία Πελεκανίδη (Κρηνίδες)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ): 8:30 πμ

Η συμμετοχή στην ποδηλατική διαδρομή είναι ΔΩΡΕΑΝ καθώς και σε όλες τις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις της τελετής λήξης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

21 Σεπτεμβρίου 2024

7.30 – 8.30 | Άνοιγμα Γραμματείας

8.30 – 9.30 | Εκκίνηση Αθλητών

10.00 -12.00 | Λειτουργία Checkpoint Κοκκινογείων (Σημείο: Γυναικείος Συνεταιρισμός Κοκκινογείων)

12.00 -17.00 | Λειτουργία Checkpoint Αμφίπολης (Σημείο: Λέων Αμφίπολης)

14.00 -21.00 | Λειτουργία Checkpoint Ελευθερούπολης (Σημείο: Πλατεία Ταξί)

15.00 – 22.00 | Λειτουργία Checkpoint Κρηνίδων (Σημείο: Πλατεία Πελεκανίδη, Κρηνίδες).

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

17.00 – 23.30 | Πλατεία Πελεκανίδη, Κρηνίδες

Παρουσίαση : Σταυρούλα Δράμογλου, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, Θεατρoλόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

Αναλυτικά:

17.00 | Ζωντανή Κουζίνα για τους αθλητές από τον chef Ξενοφώντα Μπάρτζο με προϊόντα των χορηγών εταιρειών “Meat & Food” και μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οινοποσία από τον χορηγό “Οινοποιείο Nico Lazaridi” και τραπέζι γεύσεων με εδέσματα από τους χορηγούς Φούρνους Φελλαχίδη και γλυκές λιχουδιές από τον “Χρυσανθίδη”.

19.00 | Τραγούδια από τη χορωδία ΑμΕΑ (“Με..νού” Δράμας)

21.00 | Συναυλία με το μουσικό σχήμα “Αργαλειός”

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

17.00 – 18.00 | “Ποδηλατοβόλτα από την Ιστορία…στην Προϊστορία” από την εθελοντική ομάδα WishWheelWin

Ποδηλατοβόλτα 2.3 χλμ από τον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων έως την Ορθόπετρα (Ντικιλί Τας) με τερματισμό την Πλατεία των Κρηνίδων.

17.00 – 19.00 | «Προστατεύω τον πλανήτη, θέλω έναν όμορφο κόσμο» μέσα από το Παραμύθι από τους Παραμυθάδες και την εικαστικό Εριέττα Γραμμένου Υπεύθυνη Δράσης: Ελένη Ιωαννίδου, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα Εις Φιλίππους»

17.00 – 19.00 | Εργαστήριο Παιδικής Ζωγραφικής από την Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων

18.00 – 20.00 | Δημιουργική Ανακύκλωση: Μεταμορφώνοντας παλιά ρούχα σε ελπίδα για έναν καλύτερο πλανήτη από την ελληνική ΜΚΟ NORTHERN LIGHTS AID

20.00 – 21.00 | Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Lumen” (20′) της Ειρήνης Τζούλια και Συζήτηση με τον ΦΟΚ από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας

| Ώρα προβολής: 20:00, Διάρκεια 20’ | Η μικρού μήκους ταινία “Lumen” της Ειρήνης Τζούλια αφορά στην πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Ακολουθεί συζήτηση με τον ΦΟΚ με παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Ακολουθήστε το @brevetphilipi στα social media:

Facebook

Instagram

Youtube

Για περισσότερες πληροφορίες: E. info@brevetphilippi.com Website www.brevetphilippi.com

Προηγούμενο άρθρο

Αρτοκλασία υπέρ υγείας Τρίτεκνων οικογενειών

Επόμενο άρθρο

7 Σεπτεμβρίου 1980: Εκτελείται ο δικτάτορας της Νικαράγουα Anastasio Somoza Debayle