• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

700 τουλάχιστον νέα περιστατικά καρκίνου το 2014 στο ΓΝΚ!

 700 τουλάχιστον νέα περιστατικά καρκίνου το 2014 στο ΓΝΚ!

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου, σε συνεργασία μες τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων, διοργάνωσαν το Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας ομιλία με θέμα τον καρκίνο του μαστού, πρόληψη κι αντιμετώπισή του. Ομιλητής ήταν ο ογκολόγος διευθυντής του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Καβάλας Δημήτρης Κασαράκης, Η συζήτηση με τον κ. Κασαράκη πριν την έναρξη της εκδήλωσης ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, τώρα που επανέρχεται το δικαιολογημένο αίτημα το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ν΄ αναβαθμισθεί σε ογκολογική κλινική. Ο κ. Κασαράκης τυγχάνει της γενικότερης αναγνώρισης από την τοπική κοινωνία, επανέλαβε ότι για να λειτουργήσει καλύτερα το τμήμα και να υπάρχει η προοπτική αναβάθμισής του σε κλινική, απαιτείται περισσότερο προσωπικό, ειδικευόμενοι γιατροί, γραμματειακή υποστήριξη. Οι πιο συχνοί καρκίνοι που διαπιστώνονται στο τμήμα είναι του μαστού, των πνευμόνων και του παχέος εντέρου. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Κασαράκης,  700 περίπου είναι τα νέα περιστατικά καρκινοπαθών που αντιμετωπίστηκαν κι αντιμετωπίζονται από το τμήμα της Καβάλας στη διάρκεια του 2014. Περίπου 50 με 60 ασθενείς βρίσκονται καθημερινά στο τμήμα για επανέλεγχο, χημειοθεραπείες, αντιμετώπιση των παρενεργειών των χημειοθεραπειών. Η συζήτηση με τον κ. Κασαράκη είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μέσα από αυτήν αναδεικνύεται η δουλειά που γίνεται στο τμήμα, τα προβλήματα που λύνονται και αντιμετωπίζονται ή πρέπει να λυθούν και βέβαια η προοπτική το ογκολογικό τμήμα να γίνει κλινική. Ο κ. Κασαράκης είπε τα εξής: «Οι καβαλιώτες πρέπει να κοιτάξουν το επόμενο βήμα, την ογκολογική κλινική που είναι μονόδρομος. Είναι απαραίτητη η δημιουργία της ογκολογικής κλινικής, για την οποία θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προβλέπονται από το κανονισμό τρεις θέσεις μόνιμων ογκολόγων και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος μόνιμος. Βρίσκομαι εγώ που είμαι με απόσπαση από το «Θεαγένειο», μία επικουρικός ιατρός η οποία είναι ογκολόγος και μία γενική γιατρός. Δηλαδή θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες και προς τον τομέα.. να ρθούνε άτομα. Θα πρέπει επίσης να δοθούν και χώροι στο ογκολογικό τμήμα. Χημικοί οπωσδήποτε θα είναι το καλύτερο, αλλά θα πρέπει να πάμε κι ένα βήμα πιο μπροστά και ν΄ απαιτήσουμε ακτινοθεραπευτικό τμήμα, το οποίο είναι απαραίτητο. Ακτινοθεραπευτικά τμήματα βρίσκονται στη Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη. Επειδή η απόσταση για μία θεραπεία μπορεί να κρατήσει δύο λεπτά, η ταλαιπωρία των ασθενών είναι πάρα πολύ μεγάλη».

ΕΡ: Γιατί αυτά τα αυτονόητα δεν γίνονται;

ΑΠ: «Πιστεύω ότι δεν γίνονται γιατί η ογκολογία σαν επίσημη ειδικότητα, έγινε το 1999 και η φοίτηση ήταν 6ετής και για πρώτη φορά βγήκανε ογκολόγοι το 2005 και μετά. Δηλαδή είναι κάτι καινούριο».

ΕΡ: Εσείς είστε ευχαριστημένος από την υποστήριξη της διοίκησης του νοσοκομείου, της τοπικής κοινωνίας, βουλευτών, δημάρχων κ.λ.π.;

ΑΠ: «Πιστεύω πως όλοι έχουνε την καλή πρόθεση και θέλουνε να βοηθήσουνε».

ΕΡ: Αποτέλεσμα υπάρχει;

ΑΠ: «Νομίζω ότι θα πρέπει να συντονίσουμε καλύτερα τις προσπάθειες, για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Πάντοτε πιο πάνω από το καλό υπάρχει το καλύτερο».

ΕΡ: Τέλος πείτε μας πως λειτουργείτε σήμερα;

ΑΠ: «Οι ασθενείς είναι από το Νομό Καβάλας – η πλειοψηφία  – από τη Θάσο, από τη Δράμα έρχονται πάρα πολλοί, ένα μέρος έρχεται από την Ξάνθη, από την Κομοτηνή κι ένα μικρό μέρος από το νομό Σερρών».

Διαβάστε επίσης