Dark Mode Light Mode

8.055 κρούσματα κορωνοϊού τον Ιανουάριο στο Ν. Καβάλας – Βελτίωση της κατάστασης χθες στο Νοσοκομείο

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο του 2022 ως προς τις συνέπειες της πανδημίας στο Νομό Καβάλας.

Εξ αιτίας της μετάλλαξης Όμικρον τα κρούσματα έφθασαν στο πολύ μεγάλο νούμερο των 8.055! Για να αντιληφθεί κάποιος την διαφορά πρέπει να λάβει υπόψη του τι κρούσματα υπήρχαν στο Νομό Καβάλας το προηγούμενο διάστημα.

Τα στοιχεία προηγούμενων μηνών του 2021 αναφέρουν:

Αύγουστος  κρούσματα                 1.894

Σεπτέμβρης κρούσματα                1.494

Οκτώβρης    κρούσματα                1.537

Νοέμβρης    κρούσματα                2.238

Δεκέμβρης   κρούσματα                2.434

Τον Γενάρη του 2021 τα κρούσματα ήταν μόνο 148. Αλλά φέτος τον Γενάρη λόγω της Όμικρον ξεπέρασαν τις 8.000! Δύσκολα το συγκεκριμένο αρνητικό ρεκόρ μπορεί να καταρριφθεί. Αν και με την πανδημία, ποτέ δεν ξέρεις. Ίδια φυσικά ήταν τον Γενάρη η κατάσταση σε όλη την ΑΜΘ και σε όλη την Ελλάδα.

Τα στοιχεία της 31ης Δεκέμβρη σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ έχουν ως εξής: Κρούσματα στο Ν. Καβάλας στα συνηθισμένα το τελευταίο διάστημα επίπεδα, 229. Από αυτά τα 25 στη Θάσο. Η Θάσος τελευταία παρουσιάζει σταθερότητα στα πολλά κρούσματα. Τα λιγότερα κρούσματα ανακοινώθηκαν στη Δράμα. Πολλά είχε ο Έβρος ενώ προχθές Δευτέρα σημειώθηκε «έκρηξη» κρουσμάτων στο Ν. Ροδόπης με 382.

Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα εμβόλια που έγιναν στα εμβολιαστικά κέντρα του Ν. Καβάλας παρουσίασαν περαιτέρω μείωση. Ήταν 396. Λιγότερα κι από 400. Αυτό είχε να συμβεί από τότε που τα εμβόλια ήταν λίγα και δεν έφθαναν για όλους όσους ήθελαν να εμβολιαστούν.

Χθες Τρίτη, δεύτερη συνεχόμενη μέρα της εβδομάδας, τα δωρεάν rapid τεστ του ΕΟΔΥ έγιναν σε Καβάλα- Θάσο- Χρυσούπολη και όχι στο Δήμο Παγγαίου. Μία ακόμη φορά η προσέλευση στο Αμφιθέατρο ήταν μεγάλη και περισσότερο αφορούσε μαθητές.

Κάπως καλύτερη η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Βελτιώθηκε χθες η κατάσταση στο Νοσοκομείο σχετικά με τους ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτοί της κλινικής μειώθηκαν στους 29 (από 32 που ήταν) ενώ στη ΜΕΘ παρέμειναν 6. Καλύτερη εικόνα είχαν χθες και τα αποτέλεσμα των τεστ. Το εργαστήριο έκανε 142 και τα θετικά περιστατικά ήταν 34. (φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

Ν. Καβάλας: Με χιονοπτώσεις στα ορεινά συνεχίζεται η κακοκαιρία

Επόμενο άρθρο

Καβάλα και Φίλιπποι σε έργο του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα τον Απόστολο Παύλο