Dark Mode Light Mode

8 εθελοντές μπορούν να χειρίζονται και να οδηγούν πυροσβεστικά οχήματα

Φωτογραφία από την πρόσφατη εκπαίδευση της ομάδας στην Πυροσβεστική υπηρεσία

Οι διαδικασίες και οι ενέργειες των εμπλεκόμενων στα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών το Καλοκαίρι, συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά.

Αφορούν και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αλλά και όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στη χώρα. Τους Δήμους κτλ. Μέτρα που λαμβάνονται από τώρα και αφορούν περισσότερο την Καλοκαιρινή περίοδο, αν και η αντιπυρική έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας συντάχθηκε και υπάρχει ένας αναλυτικός κατάλογος με ονόματα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι αποκτούν τη δυνατότητα να χειρίζονται και να οδηγούν πυροσβεστικά οχήματα του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ο κατάλογος περιλαμβάνει 8 εθελοντές μέλη της ίδιας ομάδας. Της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το παράρτημα Καβάλας. Ρόλο παίζει το γεγονός ότι η ομάδα είναι πιστοποιημένη, γραμμένη με λίγα λόγια στο μητρώο του αρμόδιου Υπουργείου.

Από τους 8 εθελοντές οι τρεις είναι γυναίκες. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι οκτώ αυτοί εθελοντές θα μπορούν να χειρίζονται ή να οδηγούν πυροσβεστικά οχήματα διευκολύνοντας τις υπόλοιπες ενέργειες και δυνάμεις.

Με τα έως τώρα δεδομένα και στις πρώτες 10 ημέρες της αντιπυρικής περιόδου τα πράγματα στο Νομό Καβάλας είναι πάρα πολύ καλά. Με τη βοήθεια φυσικά και των καιρικών συνθηκών, των πρόσφατων βροχών σε όλο το Νομό.

Εξαίρεση είναι το περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Παλαιοχώρι. Κάτοικος του χωριού έβαλε φωτιά να κάψει χόρτα, έγινε αντιληπτός και τιμωρήθηκε με πρόστιμο χιλίων περίπου ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο

Το ημιτελές έργο φράγματος Μαρμαρά έχει καλά νέα!

Επόμενο άρθρο

Εθελοντικός καθαρισμός του δάσους της Παναγούδας (φωτογραφίες-video)