Dark Mode Light Mode

9 εμβληματικά χρυσά κοσμήματα που πέρασαν από το κόκκινο χαλί!

Image by Freepik  

Φώτα, λάμψη, αριστοτεχνικές ενδυματολογικές δημιουργίες και εκθαμβωτικά χρυσά κοσμήματα συνθέτουν κάθε χρόνο το σκηνικό των βραβείων Όσκαρ. Δεν είναι μόνο τα χτενίσματα, το φόρεμα ή το μακιγιάζ των αγαπημένων ινδαλμάτων του Χόλιγουντ, που περιμένει εναγωνίως να δει το κοινό.

Τα βλέμματα όλων καρφώνονται στα απαστράπτοντα χρυσά κοσμήματα με τα ιδιαίτερα σχέδια και τους πολύτιμους λίθους, που τα κοσμούν. Ποια είναι όμως τα 10 πιο εμβληματικά κοσμήματα που έχουν φορεθεί στη διάσημη τελετή απονομής βραβείων;

  1. Gloria Swanson 1951

Η Αμερικανίδα ηθοποιός φόρεσε τις χρυσές χειροπέδες, που της ανήκαν, στην απονομή των Όσκαρ, όταν ήταν υποψήφια για τον ρόλο της ως Norma Desmond στην ταινία Sunset Boulevard. Μάλιστα τα ίδια βραχιόλια φορούσε και στην ταινία.

Τα βραχιόλια είναι σε στυλ Αρ-ντεκό και αποτελούν δημιουργία του οίκου Cartier.

  1. Το Richard Burton στα Όσκαρ

Η αγάπη της Elizabeth Taylor για τα διαμάντια ήταν παροιμιώδης.

Πηγή φωτογραφίας Vogue

Ακριβώς όπως και η σχέση της με τον Richard Burton, που της χάρισε το εικονιζόμενο διαμάντι ως επιστέγασμα της αγάπης του. Έτσι λοιπόν καμιά συζήτηση για Χόλιγουντ και κοσμήματα δεν είναι ολοκληρωμένη, αν στην κουβέντα δε γίνει αναφορά στηνElizabeth Taylor.

Η αμύθητη συλλογή κοσμημάτων της μεγάλης σταρ είχε ένα κεντρικό κομμάτι. Το διαμάντι των 68 καρατίων, που αγόρασε ο σύζγός της, Richard Burton το 1969. Το υπερμεγέθες διαμάντι μετά την κατάλληλη επεξεργασία μεταμορφώθηκε σε ένα εκθαμβωτικό κολιέ, που η ηθοποιός φόρεσε στα 42α βραβεία Όσκαρ.

  1. Σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια από την Audrey Hepburn

Η διακεκριμένη, όχι μόνο για τις ερμηνείες αλλά και για την κομψότητά της, Audrey Hepburn, θάμοωσε το κοινό το 1986. Ο οίκος Givenchy έραψε ειδικά για εκείνη ένα υπέροχο ροζ φόρεμα, το οποίο η ηθοποιός συμπλήρωσε φορώντας κρεμαστά σκουλαρίκια σε στυλ chandelier, που έφεραν σμαράγδια, ρουμπίνια και διαμάντια.

  1. Η Salma Hayek επαναφέρει στη μόδα την τιάρα

Χρειάζεται ένας για να γίνει η αρχή και αυτό ακριβώς έκανε η Salma Hayek καταφθάνοντας στην τελετή των Όσκαρ το 1997, οπότε αναβίωσε τα κοσμήματα για τα μαλλιά. “Όλοι μου έλεγαν, ότι ήμουν τρελή και αστεία και ότι θα έδειχνε “δήθεν” δήλωνε λίγο αργότερα η Hayek στη Vogue. “Τελικά εγώ φόρεσα τιάρα και ξέρετε τι έγινε; Όλοι ξεκίνησαν να φορούν τιάρα μετά”.

  1. Η Celine Dion και το διαμάντι της ελπίδας

Ή όπως έγινε ευρύτερα γνωστό το κόσμημα του οίκου Asprey & Garrard, το διαμάντι του Τιτανικού. Οποιοσδήποτε που έχει δει τη διάσημη ταινία γνωρίζει το πανάκριβο κολιέ με τίτλο, Heart of the Ocean, που μάλιστα αποτελεί και κεντρικό στοιχείο της πλοκής.

Το κόσμημα που εμφανίστηκε στις οθόνες των κινηματογράφων ήταν απομίμηση του πραγματικού, για τη δημιουργία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν κυβικά ζιργκόν. Το 1998 στο Όσκαρ η Celine Dion φόρεσε μια αναδημιουργία από τον οίκο Asprey & Garrard. Το κόσμημα με το ζαφείρι των 171 καρατίων και των 103 διαμαντιών κατέληξε σε ιδιωτική συλλογή και -ευτυχώς- όχι στον πάτο της θάλασσας.

Πηγή φωτογραφίας Vogue
  1. Διαμάντια συναισθηματικής αξίας για τη Gwyneth Paltrow

Και είναι σύνηθες οι ηθοποιοί να επιστρέφουν τα κοσμήματα, αλλά και τα φορέματα, που ενοικιάζουν από τους μεγάλους οίκους. Φαίνεται όμως, ότι το κολιέ από διαμάντια που φόρεσε η γνωστή ηθοποιός στην απονομή του βραβείου για την ερμηνεία της στην ταινία “Ερωτευμένος Σαίξπηρ”, της άρεσαν πολύ. Τόσο που ο πατέρας της αποφάσισε να της το δωρίσει, ως ενθύμιο της συγκεκριμένης βράβευσης.

  1. Η Keira Knightley με Bulgari το 2006

Τα σπουδαία vintage κοσμήματα συνοδεύονται και από μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Το ίδιο και το περιδέραιο Bulgari της δεκαετίας του ‘60 που φόρεσε η Keira Knightley στα Όσκαρ του 2006. Αρχικά ανήκε στην Πριγκίπισσα Σοράγια του Ιράν.

Το περίτεχνο τσόκερ από χρυσό 18 καρατίων κοσμούν ζαφείρια, σμαράγδια και ρουμπίνια και ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά κοσμήματα, που πέρασαν ποτέ από  το κόκκινο χαλί.

  1. Η Fan Bingbing με Chopard

Το ροζ είναι ένα ισχυρό χρώμα, αλλά πως το προσαρμόζει κανείς στο μεγαλειώδες στυλ του κόκκινου χαλιού; Σύμφωνα με τη διάσημη σταρ Fan Bingbing φορώντας μονόχρωμα ματζέντα από την κορυφή ως τα νύχια συμπληρώνοντας το με κρεμαστά σκουλαρίκια Chopard.

Ο ρουμπελίτης, ένα σπάνιο παράγωγο τουρμαλίνης, είχε κοπεί σε σχήμα αχλαδιού και πλαισιώνονταν από ροζ χρυσό, κάτι που τόνισε έξοχα το κόσμημα συνολικά.

  1. Η Rachel Weisz με τιάρα Cartier

Οι πιο επιτυχημένες εμφανίσεις χαρακτηρίζονται από μια ανεπιτήδευτη ανάμειξη του παλιού με το νέο. Αυτό δηλαδή ακριβώς που κατάφερε το 2019 η Rachel Weisz. Για να συμπληρώσει το φουτουριστικό Givenchy Haute Couture φόρεμά της φόρεσε στα μαλλιά ένα κομμάτι του 1903.

Για να δημιουργηθεί το κόσμημα συνδυάστηκαν 2 καρφίτσες από πλατίνα και διαμάντια, συνθέτοντας μια εντυπωσιακή τελική πινελιά, που ανέδειξε όλο το στυλ της.

Όπως για έναν επενδυτή, τα μεταλλεύματα και οι πολύτιμοι λίθοι είναι ένα επενδυτικό καταφύγιο, έτσι και για τις σταρ του Χόλιγουντ τα χρυσά κοσμήματα είναι επένδυση αντάξια με την τιμή χρυσής λίρας.

Επιλέγονται με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια, όπως άλλωστε φορέματα και κοσμήματα, από μια στρατιά από στυλίστες, ώστε τη μεγάλη νύχτα να είναι όλα τέλεια.

 

Image by Freepik  

Προηγούμενο άρθρο

Μήλος ή Κίμωλος ακτοπλοϊκά: Εσείς θα ενδίδατε στο dupe traveling;

Επόμενο άρθρο

Ξανάρχισε το έργο στο αμφιθέατρο