Dark Mode Light Mode

90 μαθητές έλαβαν μέρος στο 10ο διαγωνισμό ορθογραφίας

Πετυχημένος και αυτήν την φορά ο 10ος διαγωνισμός ορθογραφίας. Έγινε την περασμένη Κυριακή. Το πρωί ο προκριματικός γύρος, το απόγευμα η τελική φάση.

Νίκησε ο μαθητής του 10ου Δημοτικού, Στ’ τάξη, Βασίλειος Ζδρατσκίδης. Δεύτερη η μαθήτρια της Ε’ τάξης του 16ου Δημοτικού Αγγελική Παγουλάτου και τρίτη μαθήτρια επίσης της Ε’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Παληού Προκόβα Παπαδοπούλου Λυδία. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας που μία ακόμη φορά στηρίχθηκε σε εθελοντική δουλειά, μίλησε στην Πρωινή ο κ. Παναγιώτης Κυριακίδης.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως εξελίχθηκε ο 10ος διαγωνισμός ορθογραφίας;

Απ: Ολοκληρώθηκε με όμορφο τρόπο ένας ακόμη διαγωνισμός ορθογραφίας, διήρκησε περίπου 2 ώρες. Μετά το διαγωνισμό είχαμε και ένα πλούσιο μπουφέ, χορηγία του Δήμου Καβάλας. Ο διαγωνισμός ήταν επετειακός, είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα με τον τρόπο τον οποίο διεξάγεται για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Είχαμε συμμετοχές και από τις Κρηνίδες αλλά και από τη Νέα Πέραμο. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 90 στην πρώτη φάση, οι μαθητές έγραψαν 20 λέξεις, βαθμολογήθηκαν και έπειτα οι 29 προκρίθηκαν και συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Ερ: Πρόκειται για αρκετό μεγάλο αριθμό…

Απ: Ναι, βέβαια και πέρσι είχαμε περίπου 80 συμμετοχές. Στο φετινό διαγωνισμό κέρδισε ένα αγόρι, που έγραψε 7 συνεχόμενες λέξεις σωστά, φτάνοντας στον 7ο γύρο με τη λέξη «δεισιδαιμονία». Έπειτα, είχαμε «ντέρμπι» μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης για να προκύψουν και οι υπόλοιποι νικητές.

Ερ: Βλέπουμε πως ανάμεσα στους τρεις πρώτους νικητές, οι δύο είναι μαθητές της Ε’ δημοτικού.

Απ: Αυτό δείχνει πως η Ε’ τάξη ανταγωνίζεται ισάξια και διακρίνεται στις υψηλότερες θέσεις. Ο πρώτος νικητής είναι μαθητής του 10ου δημοτικού σχολείου, τα επόμενα κορίτσια (2η και 3η θέση) από το 16ο δημοτικό και από το σχολείο του Παληού. Εκτός από τα μετάλλια τους, κέρδισαν και από ένα παιχνίδι Scramble. Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκε αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο.

Προηγούμενο άρθρο

Μπερδεμένοι πολίτες μεταξύ κανονισμών πυροπροστασίας

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΗ 2024