Dark Mode Light Mode

Aνοιχτά και τις Κυριακές …

Μου κάνει εντύπωση η διάθεση των εμπόρων και επαγγλαμτιών , οχι όλων, αλλα των περισσότερων να αποφεύγουν το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές , πέρα απο τις επτά , όπως ο διάολος το λιβάνι.

Μου κάνει εντύπωση γιατί αυτή η αντιμετώπιση του θέματος έρχεται σε αντίθεση με την γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να δώσουμε στην Καβαλίτσα μας τον χαρακτήρα μιας τουριστικής πόλης. Κατανοούμε τις δυσκολίες που έχουν οι μικροί επαγγελματίες να ακολουθήσουν ένα τέτοιο βαρύ πρόγραμμα με ανοιχτές τις Κυριακές αλλα σε μια πόλη που θέλουμε να χαρακτηρίζουμε τουριστική δεν είναι δυνατόν η αγορά τις Κυριακές του καλοκαιριού για παράδειγμα να είναι κλειστή .

΄Για να κερδίσει η Καβάλα τον χαρακτήρα της τουριστικής πόλης θα πρέπει να ζοριστούμε όλοι να παλέψουμε για αυτό και να προσωρήσουμε σε κινήσεις τακτικής.

Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαρακτηριστεί.

Όταν τα τελευταία καλοκαίρια και οχι μόνο καλοκαίρια οι Βαλκάνιοι κατεβαίνουν στην Καβάλα κατα κύματα είναι έγκλημα η αγορά της πόλης να μένει κλειστή τις Κυριακές.

Ξέρετε πόσες Κυριακές ένα σωρό Βούγλαροι και Ρουμάνοι ακόμα και Ρώσοι γυρνούσαν σαν τις άδικες κατάρες στην κλειστή αγορά της πόλης ;

Θέλουμε να παρατείνουμε την τουριστική περίοδο , θέλουμε να αποτελέσουμε το καλοκαιρνό θέρετρο των Βαλκάνιων τουριστών χωρίς να ζοριστούμε.

Δεν γίνεται αυτό.

Η θα βάλουμε το κεφάλι κάτω και θα δουλέψουμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση ή θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε να βρίσκουμε λόγους έτσι ώστε να κρατάμε κλειστή την αγορά μας τις Κυριακές.

Και βέβαια οι έμποροι και οι επαγγλεματίες θα πρέπει να καταλάβουν οτι η αγορά θα είναι ανοιχτή κάποιες Κυριακές όχι για τους ντόπιους καταναλωτές αλλα κυρίως για τους τουρίστες που έρχονται στην Καβάλα ή στην Θάσο για διακοπές και αυτό δεν μπορεί να συμβεί καθημερινές γιατί συνήθως οι μικρής διάρκειας διακοπές έχουν μέσα Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν εκτός καλοκαιρινής σαιζόν ένα σωρό τριήμερα που κατεβαίνουν οι Βούλγαροι στην Καβάλα και τρέχουν να προλάβουν την αγορά ανοιχτή το μεσημέρι του Σαββάτου αφού οι περισσότερες αφίξεις γίνονται λίγη ώρα πριν κλείσει η αγορά για Σαββατοκύριακο.

Με τόσες αφίξεις Βούλγαρων Ρουμάνων Τουρκών και Ρώσων είναι ανόητο εμείς να παλεύουμε για να κρατάμε την αγορά κλειστή.

Τουλάχιστον κάποιες Κυριακές και τον χειμώνα και το καλοκαίρι θα πρέπει η αγορά να είναι οχι απλά ανοιχτή αλλα ορθάνοιχτη.

Χάνουμε λεφτά όσο κρατάμε τα μαγαζιά μας κλειστά.

Αν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια ας συνεχίσουμε να έχουμε τα ρολά κατεβασμένα.

Δεν άντεξε την πίεση ο Ασλάνης και έβαλε τέλος στην ζωή του

Δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση που του προκάλεσε η οικονομική κρίση και τα μέτρησε και αυτός τα ραδίκια ανάποδα.

Ο λόγος για τον σχεδιαστή μόδας Μιχάλη Ασλάνη που με την βοήθεια φαρμάκων αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Οταν ξέσπασε η κρίση και επηρέασε και την δική του επιχείρηση έφυγε για Βραζιλία κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την παρτίδα.

Δεν τα κατάφερε γύρισε πίσω και μετά απο μερικούς μήνες έκοψε και αυτός την κορδέλα του τερματισμού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα και τις σημειώσεις του που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του στο Κολωνάκι ο διάσημος σχεδιαστής “έφυγε” γιατί δεν άντεξε τα χρέη.

Πόλεμος τριών ημερών

Την ώρα που διαβάζετε την στήλη αυτή μπορεί ήδη να έχει ξεκινήσει η επίθεση των Αμερικανών στην Συρία.

Ο πόλεμος θα είναι ένας πόλεμος τριών ημερών με τους Αμερικάνους να χτυπάνε μόνο στατιωτικές βάσεις.

Σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες σε άμαχο πληθυσμό αλλα και αυτή την φορά θα περάσουν στα ψιλά.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι είναι και πονηροί.

Σίγουρα έρχονται τα καλύτερα είναι μπροστά μας αλλα δεν ξέρουμε πότε θα τα ζήσουμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

Προηγούμενο άρθρο

Η Ενεργειακή «πάει» και στο Κατάκολο

Επόμενο άρθρο

Δεν ενημερωθήκαμε από τον Τσοκτουρίδη, λένε τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ