Dark Mode Light Mode

Άδεια- κλειστή αγορά, καταναλωτές και έμποροι στις παραλίες!

Η χθεσινή Κυριακή, πρώτη των Καλοκαιρινών εκπτώσεων, έδινε τη δυνατότητα λειτουργίας όλων των καταστημάτων.

Μικρών και μεγάλων. Προαιρετικά, ανέφεραν παντού οι ανακοινώσεις ειδικά των Εμπορικών Συλλόγων. Τελικά η αγορά στην Καβάλα ήταν και κλειστή και άδεια. Καταναλωτές και έμποροι λόγω καιρού και γενικότερων συνθηκών, προτίμησαν τις παραλίες. Αναμένονταν άλλωστε.

Έγινε σε προηγούμενες ίδιες περιόδους και Κυριακές. Χθες ακόμη περισσότερο λόγω και του καύσωνα. Στην οδό Ομονοίας τα ανοιχτά μαγαζιά ήταν 10, ίσως και λιγότερα. Στην οδό Βενιζέλου ακόμη πιο λίγα.

Το πιο χαρακτηριστικό ωστόσο δεν ήταν αυτό με τα μαγαζιά. Ήταν αυτό με τους καταναλωτές. Ελάχιστοι περπάτησαν στο κέντρο της Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επέλεξαν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους βρέθηκαν ανοιχτοί σε μια άδεια αγορά. Κατ’ ουσία κλειστή.

Μεγάλες «αλυσίδες» που φημίζονται για τη διαφορετική τους τακτική, κλειστές και αυτές. Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ στο κέντρο και στις συνοικίες, το ίδιο. Ένα ή δύο αυτά που λειτούργησαν. Αλλά κι εκεί οι πελάτες ελάχιστοι.

Ύστερα από όλα αυτά προκύπτει συγκεκριμένο και οριστικό συμπέρασμα. Η πρώτη Κυριακή των Καλοκαιρινών εκπτώσεων δεν προσφέρεται για «ηρωισμούς» και δοκιμές. Είναι χαμένος χρόνος να λειτουργήσει κάποιος το κατάστημα του.

Είναι άδικα και αρκετά έξοδα. Αντίθετα τα απογεύματα έως νωρίς το βράδυ τις καθημερινές, τότε ο κόσμος στην αγορά είναι αρκετός. Όπως άλλωστε έγινε στην Καβάλα πολλά προηγούμενα Καλοκαίρια.

Προηγούμενο άρθρο

Σύλλογος παρκούρ στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Εταιρία από τη Θεσσαλονίκη θα καθαρίσει το δάσος της Παναγούδας