Dark Mode Light Mode

Αφαιρετική τατουάζ – Ποιες τεχνικές υπάρχουν και τι πρέπει να προσέχετε

Υπάρχουν φορές που θέλουμε να απαλλαγούμε από το παλιό τατουάζ, για να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούργιο ή να επαναφέρουμε το δέρμα στην αρχική του μορφή. Η αφαίρεση τατουάζ όμως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε έχει να κάνει με τον τύπο, το μέγεθος, τα χρώματα και την ηλικία του δέρματος. Σε αυτό το κείμενο, θα εξετάσουμε κάποιες από τις βασικές μεθόδους αφαίρεσης τατουάζ και τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή.

Οι περισσότεροι επιλέγουν την μέθοδο αφαίρεσης με λέιζερ γιατί είναι λιγότερο επώδυνη και πιο αποτελεσματική. Με το λέιζερ, στέλνουν συγκεκριμένα μήκη κύματος, τα οποία διαλύουν τις χρωστικές ουσίες του τατουάζ. Το σώμα απορροφά από μόνο του το διαλυμένο χρώμα και στην συνέχεια απομακρύνει σταδιακά τις χρωστικές ουσίες μέσω του λεμφικού συστήματος.

  • Βεβαιωθείτε ότι η κλινική παρέχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και χρησιμοποιεί εξελιγμένα μηχανήματα λέιζερ, όπως το PicoSure ή το Q-switched.
  • Το λέιζερ μπορεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους τους τύπους δέρματος.
  • Τα περισσότερα τατουάζ απαιτούν πολλές συνεδρίες (6-10 συνεδρίες κατά μέσο όρο), με μεσοδιαστήματα 6-8 εβδομάδων ανά συνεδρία.
  • Η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ μπορεί να είναι δαπανηρή, καθώς απαιτεί πολλές επισκέψεις στον δερματολόγο.

Ένα άλλος τρόπος είναι η χειρουργική αφαίρεση τατουάζ, όπου ο πλαστικός χειρουργός  αφαιρεί κομμάτι του δέρματος που περιέχει το τατουάζ και το αντικαθιστά με άλλο δέρμα, το  οποίο έχει πάρει από άλλο σημείο του σώματος. Αυτή η μέθοδος συνήθως επιλέγεται για μικρά τατουάζ ή για σχέδια με πολλά χρώματά που είναι δύσκολο να φύγουν με την μέθοδο λέιζερ.

  • Η χειρουργική αφαίρεση αφήνει σχεδόν πάντα ορατές ουλές, ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτή την αισθητική αλλαγή.
  • Η αποθεραπεία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες και απαιτεί περαιτέρω φροντίδα για την αποφυγή μολύνσεων.
  • Το τατουάζ αφαιρείται εντελώς, χωρίς να χρειάζονται πολλαπλές συνεδρίες, όπως απαιτεί η αφαίρεση με λέιζερ.
  • Σε περιπτώσεις που το τατουάζ δεν μπορεί να απομακρυνθεί με άλλες μεθόδους, γιατί έχει μεγάλο βάθος ή είναι πολύχρωμο, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μία αναγκαία λύση.

Γενικά σημεία που πρέπει να έχετε στο νου σας πριν αποφασίσετε να κάνετε αφαίρεση τατουάζ

Η αφαίρεση τατουάζ είναι μια διαδικασία που απαιτεί εμπειρία και εξειδικευμένα εργαλεία. Επισκεφτείτε πιστοποιημένους δερματολόγους που εξειδικεύονται στην αφαίρεση τατουάζ https://tattoolaser.gr/. Κάντε μια έρευνα πρώτα στο διαδίκτυο και διαβάστε κριτικές πελατών, για να δείτε αν ήταν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Μετά την αφαίρεση ενός τατουάζ, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο δερματολόγος για την αποκατάσταση της πληγής και της σωστής ανάπλασης  δέρματος, μετά την επέμβαση. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν τυχόν λοιμώξεις και επιπλοκές, όπως ουλές ή αποχρωματισμός.

Προηγούμενο άρθρο

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Αγγελική Δεληκάρη

Επόμενο άρθρο

Υποψήφιος με τον Γιάννη Παναγιωτίδη