Dark Mode Light Mode

Αφιέρωμα Γ’ Εθνική: Ο Νέστος για την άνοδο, ο Άρης Πηγών για την παραμονή  

Ξεκινάει την Κυριακή το πρωτάθλημα της Γ`Εθνικής. Φέτος από το νομό μας, συμμετέχουν στον 1ο όμιλο ο Νέστος και -για πρώτη φορά στην ιστορία του- ο Άρης Πηγών.

Και οι δυο οι ομάδες είναι από τον ίδιο Δήμο. Αυτό είχε γίνει και στην περίπτωση του Νέστου με τον Κεραυνό Πέρνης πριν λίγα χρόνια. Ας δούμε το πάρε δώσε και το τι μπορούν να κάνουν στο φετινό -απαιτητικό- πρωτάθλημα.

Νέστος Χρυσούπολης: Πάει για την υπέρβαση

Προπονητής παρέμεινε ο Nίκος Κεχαγιάς. Πήρε τους Θωμαΐδη Κωσταντίνο από την ομάδα του Χανιώτη, Γιάννη Λεοντζάκο από τον Άρη Αβάτου, Σάκη Ιωαννίδη από Καβάλα, Γιάννη Καζαντζίδη (αρχηγός πέρσι στον ΑΟΚ), Γιώργο Πότση από την ομάδα του ΑΟ Χανιώτη, Χατζηνικολάου από Κω, Εσονό από Βέροια, Λευτέρη Γκιώνη από Εθνικό Ν. Κεραμιδίου και Περδίκη από ΑΟΚ.

Από τους περσινούς βασικούς έφυγαν οι δυο στόπερ Κοταρρίδης και Κασμερίδης και ο Σουλείμάν Οκάν για τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Ακόμη έφυγε και ο Μπατσαράς.  Παρέμεινε ο βασικός κορμός: Μούτσα, Νομικός, Πανταζής, Σιδηρόπουλος, Κουκόλης, Μυφτάρι, Γκατζολάρι, Σέα, Ράνος, Ορφανίδης Πέτρος, Τανζού και Μπαρέττας

Εκτίμηση: Ο Νέστος θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στη Σουπερ Λιγκ 2. Δεμένο σύνολο από πέρσι ενώ έγιναν κάποιες ποιοτικές προσθήκες, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά. Η ομάδα της Χρυσούπολης θα παλέψει με Πανθρακικό και Απόλλωνα Καλαμαριάς όπως δείχνουν τα πράγματα για την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Άρης Πηγών: Πρώτος στόχος η παραμονή

Προπονητής ο  Διονύσιος Μουτάκης στη θέση του Στέλιου Ιγνατιάδη. Στα μεταγραφικά απέκτησε τους Ευστρατίου από Βύρωνα, Κλοκίδη από Νέστο, Τσιτσιλικάκη από Βύρωνα, Κούρτογλου από Ορέστη Ορεστιάδας (πριν Βύρωνας), Χασάνογλου από Άρη Αβάτου, Χωρινό από Βύρωνα, Γκάλιο από Θεαγένη, ΚενάνΜπαργκάν με προϋπηρεσία σε ομάδες της Σουπερ Λιγκ.

Ακόμη Κωνσταντίνο Μίλκογλου και Αλέξανδρο Κούπα από Π. Μελά Κουτσού, τον αριστεροπόδαρο αμυντικό Τάσο Μαγκαφίνη από την ΑΕ Ερμιονίδας, τον Νίκο Διγκόζη από Καστοριά, Μπογιατζόπουλο Αν και Γ. από Ηρακλή Ζυγού, Αμανατίδη από Άρη Πετεινού, Φίλιππο Κουρτίδη τερματοφύλακα από Ηρακλή Ζυγού.

Ακόμη ήρθε ο ακραίος επιθετικός Δημήτρης Θεοδωρόπουλος με προϋπηρεσία σε Αστέρα Τρίπολης, Αίαντα Γαστούνης, ΠΑΟ Βάρδας και Άρη Αβάτου, ο Αλέξανδρος Κουτσός που έπαιζε στην Αυστρία και την Graz United με προϋπηρεσία σε Άρη Αβάτου και Ορφέα Ξάνθης, ο Ανέστης Τάσιος από την Ερμιονίδα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος από Μπαμ FC.

Τελευταία προσθήκη ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος αγωνιζόταν στον ΠΑΟ Βάρδας ενώ αγωνίστηκε και στον ΑΟΚ αλλά και για λίγο πέρασε από το ρόστερ του Βύρωνα.  Επίσης θα αποκτηθούν και οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές.

Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν οι: Κυφωνίδης (Λιμενάρια), Μπαντάνης (Μακεδονικός Αγιάσματος), Βουζουλίδης (ΜΑ Ορφανίου), Καϊπης (Ορφέας Ελ), Ζούλης (Ορφέας Ελ), Τσάκωνας (Δόξα Θεολόγου), Ουζούνογλου, Παντελίδης, Δουμάνης, Αθανασάκης, Σαρηγιαννίδης, Μανίσογλου, Λεοντιάδης κλπ.

Εκτίμηση: Άλλαξε σχεδόν όλη η περσινή ομάδα. Ουσιαστικά ο Άρης χτίζεται από την αρχή. Παρέμεινε μόνο από τους περσινούς βασικούς ο αρχηγός Τάσος Φραγκούλης.

Υπάρχει σε μεγάλο βαθμό το νεανικό στοιχείο στην ομάδα. Βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία σε αυτή την ιστορική στιγμή για την ομάδα του Άρη που θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Προηγούμενο άρθρο

Δυσκοιλιότητα: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις

Επόμενο άρθρο

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ξιφασκίας Καβάλας στη ΔΕΘ 2024!