Dark Mode Light Mode

Αυξάνονται οι αντιδράσεις για το πρόωρο κλείσιμο του Ζέφυρου

Αυξάνονται οι αντιδράσεις για το πρόωρο κλείσιμο του θερινού κινηματογράφου της Καβάλας. Εκτός από τις αναρτήσεις, τα σχόλια κτλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται γνωστή ερώτηση προς την διοίκηση της Περιφέρειας του κ. Στέργιου Ηλιόπουλου:

«Υπερασπιζόμαστε τον Πολιτισμό, Απαιτούμε Απαντήσεις!»

Κύριε Περιφερειάρχη

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το αιφνίδιο κλείσιμο του θερινού κινηματογράφου Ζέφυρος. Οι ισχυρισμοί του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σχετικά με την προσχηματική αυτή ενέργεια, η οποία συνδέεται άμεσα με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την ελευθερία έκφρασης και τον σεβασμό στον πολιτισμό στην Περιφέρεια μας.

Ζητούμε από την διοίκηση της Περιφέρειας να απαντήσει ξεκάθαρα στα εξής ερωτήματα:

  • Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για το πρόωρο κλείσιμο του κινηματογράφου; Οι επίσημες εξηγήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής κρίνονται ανεπαρκείς και ασαφείς.
  • Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της απόφασης αυτής και της προβολής του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά»; Είναι αποδεκτό να περιορίζεται η ελευθερία έκφρασης με αυτό τον τρόπο;
  • Γιατί οι έλεγχοι από την Αστυνομική Αρχή και την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργοποιούνται τώρα, μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του κινηματογράφου; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που καθιστά απαραίτητους αυτούς τους ελέγχους ακριβώς αυτή τη στιγμή;
  • Πώς εξηγείται η απότομη αλλαγή στάσης σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία για την εκτέλεση των εργασιών στο Αμφιθέατρο; Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην παραβίαση αυτής της συμφωνίας;

Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα για την προστασία του πολιτισμού και της ελευθερίας έκφρασης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας επιβάλλει τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να δούμε, να ακούσουμε ή να συζητήσουμε.

Η Περιφέρεια μας έχει ανάγκη από έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, όχι από λογοκρισία και καταστολή. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του κινηματογράφου Ζέφυρος και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά».

Με εκτίμηση, Ηλιόπουλος Στέργιος

Προηγούμενο άρθρο

Εγκαίνια για το νέο κατάστημα METRO Cash& Carry στη Δράμα!

Επόμενο άρθρο

Πριμοδοτεί την αγορά νέων μετοχών της ΠΑΕ ΑΟΚ και τις διπλασιάζει (videos)