Dark Mode Light Mode

Αύξηση κρουσμάτων ιού του Δ. Νείλου στην ΑΜΘ – Κανένα στην Καβάλα

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ η εβδομαδιαία ανακοίνωση- έλεγχος για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα.

Τα κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν αυξηθεί. Μόνο ο Νομός Καβάλας δεν έχει προς το παρόν καταγεγραμμένα κρούσματα. Όλοι οι άλλοι Νομοί της ΑΜΘ έχουν. Είχαν από το πρόσφατο παρελθόν ή παρουσίασαν καινούργια την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά: Νομός Ροδόπης 3 περιστατικά, 2 σοβαρά και ένα ήπιο. Αναφέρθηκαν στους Δήμους Αρριανών και Μαρώνειας Σαππών. Ο Νομός Έβρου έχει 4 κρούσματα, 3 σοβαρά και 1 ήπιο. Αναφέρθηκαν στους Δήμου Αλεξανδρούπολης- Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Ο Νομός Δράμας έχει στο Δήμο Δράμας ένα σοβαρό κρούσμα και τέλος ο Νομός Ξάνθης έχει στο Δήμο Τοπείρου ένα σοβαρό περιστατικό. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ «…Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 21/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά εκατό (100) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εβδομήντα έξι (76) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και είκοσι τέσσερα (24) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ».

Προηγούμενο άρθρο

Με υλικό από κάμερες ο εντοπισμός των δραστών στη διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024