Dark Mode Light Mode

Αύξηση τουριστών, αύξηση απορριμμάτων σε Καβάλα- Θάσο- Παγγαίο!

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. το Καλοκαίρι του 2024 σημειώθηκε αύξηση των απορριμμάτων στους Δήμους του Νομού Καβάλας, η οποία φυσικά και οφείλεται στην τουριστική κίνηση.

Από τα στοιχεία της προκύπτει και σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2023, ότι τα σκουπίδια ήταν αυξημένα σε ποσοστό 12% στο Δήμο Καβάλας, 6,2% στο Δήμο της Θάσου. Αύξηση αλλά 5,5% είχε ο Δήμος Παγγαίου ενώ τα απορρίμματα του Δήμου Νέστου το Καλοκαίρι ήταν στα περσινά επίπεδα.

Ο μήνας με τα περισσότερα απορρίμματα ήταν ο Ιούλιος. Τον Ιούλιο υπήρξε αύξηση 20% περίπου. Αυτό ισχύει για τους Δήμους Καβάλας και Θάσου. Στο Δήμο Παγγαίου τα περισσότερα απορρίμματα υπήρξαν τον Αύγουστο.

Αναλυτικά:

Για τους μήνες Μάιο 2024 – Αύγουστο 2024 σε σχέση με την περίοδο Μάιος 2023 – Αύγουστος 2023 οι ποσότητες απορριμμάτων των 4 Δήμων της Καβάλας παρουσίασαν μία αύξηση 7,47%.

Ο Δήμος με τη μεγαλύτερη μεταβολή ήταν αυτός της Καβάλας με περίπου 12% αύξηση ενώ αυτός με τη μικρότερη αύξηση ήταν ο Δήμος Νέστου (περίπου 0,25%). Οι Δήμοι Παγγαίου και Θάσου παρουσίασαν την καλοκαιρινή περίοδο μία αύξηση 5,55% και 6,20% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Προηγούμενο άρθρο

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις μετά την πυρκαγιά στο Παγγαίο

Επόμενο άρθρο

Κλήσεις και σε λεωφορεία! Όλοι ενοχλούν εκτός από τις νταλίκες