Με τη βοήθεια της διαδικασίας δημοσιοποίησης των πρακτικών των συνεδριάσεων των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας πληροφορούμαστε το πρόβλημα που και φέτος ανέκυψε σχετικά με τις παραχωρήσεις σε συλλόγους και ομάδες γυμναστηρίων. Τα περιζήτητα γυμναστήρια υπάρχουν και λειτουργούν μέσα σε σχολεία, λειτουργούν σχεδόν κάθε απόγευμα έως αργά το βράδυ. Στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή τα προβλήματα αφορούν πλήθος αιτημάτων πολιτιστικών συλλόγων. Στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή η κατάσταση είναι χειρότερη. Πολύ περισσότερα τα αιτήματα κυρίως ομάδων.
Στις 9 Οκτώβρη συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Δήμου Καβάλας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντιγράφουμε τους διαλόγους ανάμεσα στον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής, απόδειξη του προβλήματος που αντιμετώπισαν (και έλυσαν), του προβληματισμού που αναπτύσσεται ήδη προκειμένου εγκαίρως να υπάρξουν κανόνες.
Χάρης Τριανταφυλλίδης: Λοιπόν μάθατε όλοι, φαντάζομαι ακούσατε και φέτος τι γίνεται με τις παραχωρήσεις των σχολικών χώρων, με τα προγράμματα των συλλόγων για τα γυμναστήρια, με αλληλοεπικαλύψεις, με θέματα που ζητούν άμεσα λύση και αυτό οφείλεται σε ένα και μόνο γεγονός. Είναι περισσότερες οι ομάδες που συμμετέχουν φέτος στο εργασιακό πρωτάθλημα, τα γυμναστήρια τα ίδια, οι ώρες που παρέχονται είναι πολλές, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση στις ώρες αιχμής. Δημιουργείται ζήτημα γιατί το ίδιο γυμναστήριο εμφανίζονται να το ζητάνε δύο και τρεις διαφορετικοί σύλλογοι – σωματεία. Κάποιοι σύλλογοι έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε ένα συγκεκριμένο γυμναστήριο και το χρησιμοποιούν. Μετά από πάρα πολύ προσπάθεια και μετά τη συνάντηση που είχαμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που ήταν και ο Γιώργος ο Φιλόσογλου, Αντιδήμαρχος των θεμάτων Παιδείας και Άθλησης ξεκίνησα εγώ προσωπικά επαφές με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους με τους οποίους είχαμε ζητήματα για όλες αυτές τις η μέρες. Λύθηκαν μετά από πάρα α πάρα πολύ προσπάθεια και πολύ κόπο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και του χρόνου. Θέλω εδώ να δηλώσω ότι θα πρέπει να βάλουμε κανόνες, τουλάχιστον του χρόνου, για το πώς θα γίνεται η διαδικασία των παραχωρήσεων. Δηλαδή να θέσουμε ένα πλαίσιο στο ότι οι αιτήσεις θα κατατεθούν, λέω ένα παράδειγμα, 1 μέχρι 15 Ιουνίου. Φτάσαμε σε σημείο, μέχρι και προχθές έρχονται και κάνουν αιτήσεις για παραχωρήσεις. Και έχουμε Οκτώβριο.
Σταυρίδης Κυριάκος: Γιατί έχουμε τόσα άλλα θέματα στο κεφάλι μας σοβαρότατα. Πιστεύω ότι αυτοί οι κανόνες πρέπει να μπούνε τώρα για του χρόνου.
Ηλίας Καλανταρίδης: Πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρχει ένας ενιαίος κανονισμός χρήσης με 10 βασικά πράγματα.